• BIST 9530.47
  • Altın 2483.763
  • Dolar 32.4961
  • Euro 34.8541
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Lucerna Koleji'nde konuşan bakan: Brüksel’in geleceğini birlikte yazmalıyız

Lucerna Koleji'nde konuşan bakan: Brüksel’in geleceğini birlikte yazmalıyız
Belçikalı Türk müteşebbislerin açtığı Lucerna Koleji Brüksel şubesinin düzenlediği resepsiyon velileri, öğretmenleri, işadamlarını bir araya getirdi.

Belçikalı Türk müteşebbislerin açtığı Lucerna Koleji Brüksel şubesinin düzenlediği resepsiyon velileri, öğretmenleri, işadamlarını bir araya getirdi. Resepsiyona Brüksel Bölgesi Ulaştırma Bakanı Pascal Smet de katıldı. Smet yaptığı konuşmada, "Brüksel şehrinin geleceği sizin elinizde." dedi.

Lucerna Koleji'nin Brüksel şubesi düzenlemiş olduğu yeni yıl resepsiyonunda öğrenciler, öğretmenler, veliler, okul yöneticileri, işadamları ve siyasiler bir araya geldi. Günün konuğu olan Brüksel Bölgesi Ulaştırma Bakanı Pascal Smet, Lucerna Koleji'ni çok iyi tanıdığını söyledi. Daha önce Flaman Bölgesinde Eğitim Bakanı olarak görev üstlenen Smet, Lucerna Koleji'nin, öğrencilerine çok önem verdiğini ifade etti. Öğrencilerin derslerinde başarılı olması için elinden gelenin yapıldığını aktaran Smet, Lucerna Koleji'nin öğrencilerin yeteneklerini keşfettiği ve disiplinli bir şekilde hareket edildiğini vurguladı.

"TARİHİMİZ DEĞİL AMA GELECEĞİMİZ ORTAK"

Bakan Smet, Lucerna Koleji'nin Brüksel'in eğitim sistemine çok büyük katkı sağladığını ve belirtti ve birlikte yaşamanın önemine dikkat çekti. Smet, "Brüksel'de hiç kimsenin ortak bir geçmişi yok. İstatistiklere göre Brüksel'deki çocukların yüzde 62'sinin aileleri yurtdışında doğmuş. Bu demek oluyor ki Brüksel toplumunda çok farklı uyruklardan insanlar yaşıyor. Ve her insanın kendine ait bir özel hikayesi var. Ortak bir tarihimiz de yok. Tek bir ortak yanımız var o da bizim geleceğimiz." dedi.

Smet yaptığı konuşmada Lucerna Koleji'nin Brüksel şubesinde Türkler, Faslılar ve Flamanların birlikte yaşamayı öğrendiğini dile getirdi. Smet, "Brüksel tüm farklılıklarımızla bizim hepimizi geleceğe doğru götürecektir. Hepimize çok büyük iş düşüyor çünkü geleceği birlikte yazmalıyız. Bu okullarda, Brükselli Türkler, Brükselli Faslılar, Brükselli Flamanlar bir araya gelerek birlikte yaşamayı öğreniyorlar. Brüksel'in geleceği sizin elinizde. Geçmişini ve kültürünüzü unutmamamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

GELECEK SEZON YENİ OKUL BİNASI EĞİTİME HAZIR OLACAK

Lucerna Koleji Brüksel Şubesi İlkokul Müdürü Önder Coşkun ise yapılan yeni bina ile ilgili bilgi verdi. Coşkun, yeni binanın 19 ders lokali ve 2 adet öğretmen odası ile atölye, kütüphane, spor salonu, seminer salonu ve anaokulu çocukları için oyun alanlarından oluşacağını ve gelecek sezon için eğitime hazır bir şekilde sunulacağını aktardı.

Lucerna Koleji'nde konuşan bakan: Brüksel’in geleceğini birlikte yazmalıyız

Lucerna Koleji'nde konuşan bakan: Brüksel’in geleceğini birlikte yazmalıyız

Lucerna Koleji'nde konuşan bakan: Brüksel’in geleceğini birlikte yazmalıyız

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim