• BIST 9551.63
  • Altın 2486.119
  • Dolar 32.5043
  • Euro 34.7936
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Lübnan'dan kaçırılan Türk pilotları açıklaması

Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil, Suriye'nin Azez bölgesinde kaçırılan Lübnanlılara ilişkin, olumlu bazı gelişmelerin olduğunu söyledi.
Bakan Şerbil, Lübnan'daki bazı gazetelerde, "Suriye'de kaçırılan Lübnanlıların bırakılması an meselesi" diye yer alan haberlerin net olmadığını ifade etti.
 
Lübnanlıları kaçıran kişilerle telefonla iletişim kurduğunu aktaran Şerbil, kaçırılanların hala Suriye topraklarında olduğunu, Türkiye tarafına geçmediğini öğrendiğini anlattı.
 
Bu konuda "Yeni ve olumlu bazı gelişmelerin" olduğunu ifade eden Bakan Şerbil, ancak bu konuda detay vermedi.
 
"Türk pilotlar, güvenli bir yerde"
 
Kaçırılan Türk pilotların durumuna da değinen Şerbil, "Pilotların güvende ve durumlarının iyi olduğunu" söyledi. Pilotlar konusuyla kaçırılan Lübnanlıların bir ilgisinin olmadığını savunan Şerbil, "Lübnan devleti, onların (pilotların) en yakın zamanda serbest bırakılması için çaba harcıyor" dedi.
 
Öte yandan Şii Yüksek İslam Konseyi üyesi ve Azez'de kaçırılan Lübnanlıların dosyasından sorumlu olan Şeyh Abbas Zugeyb de bugün gazetelerde yer alan haberlere inanmadıklarını söyledi.
 
Daha önce de bu yönde haberlerin çıktığını aktaran Zugeyb, "Kaçırılanların aileleri de bu tür haberleri tasdik etmiyor" diye konuştu.
 
Bu konuda resmi açıklamaları dikkate alacaklarını dile getiren Zugeyb, "Aileler, Lübnan Emniyet Genel Müdürü Abbas İbrahim, resmi bir açıklama yaparsa o zaman inanacaklar" şeklinde konuştu.
 
Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlar konusuna da değinen Zugeyb, "Onların bu konuyla hiç bir alakası yok. Onun için onlara bir bedel ödetmemek gerekir ve hemen bırakılmalarını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
İran'a ziyarete giden 11 Lübnanlı geçen yıl mayıs ayında ülkelerine dönerken Suriye'nin Azez kenti yakınlarında kaçırılmıştı. Bu kişilerden ikisi daha sonra Türkiye'nin arabuluculuğuyla serbest bırakılmıştı.
 
9 Lübnan vatandaşını elinde tutan ve adını "Kuzey Fırtınası Tugayı" olarak açıklayan grup, alıkonulan Lübnanlıların teslim edilmesi için Suriye hapishanelerinde tutuklu 371 kadının serbest bırakılmasını şart koşmuştu.
 
Lübnan'da da 9 Ağustos'ta İstanbul-Beyrut seferini yapan THY personelini havalimanından otele götüren servis aracını durduran silahlı kişiler, Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca'yı kaçırmıştı.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim