• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Lübnan’da Kaferbenin Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi’ne Tıbbi Cihaz Desteği

Lübnan’da Kaferbenin Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi’ne Tıbbi Cihaz Desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Lübnan'daki Kaferbenin Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi'ne tıbbi cihaz desteğinde...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Lübnan'daki Kaferbenin Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi'ne tıbbi cihaz desteğinde bulunuldu.

TİKA, faaliyet gösterdiği ülkelerde gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda sağlık alanında önemli projelere imza atan TİKA, Lübnan'ın kuzeyindeki Danniyye bölgesinde bulunan Kaferbenin Belediyesi'nde yer alan Kaferbenin Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi'ne tıbbi cihaz desteğinde bulundu.

Kaferbenin Belediyesi 2000 civarındaki nüfusuyla, Lübnan'ın kuzeyindeki Danniyye bölgesine bağlı küçük bir belde olma özelliği taşıyor. Bölgede bulunan Havvara Türkmen köyü de bu beldeye bağlı. Kaferbenin Belediyesi tarafından beldede yeni yapılmış olan Halk Sağlığı Merkezi'nin ihtiyaç duyduğu temel sağlık ekipmanları TİKA tarafından temin edildi. Temin edilen tıbbi cihazlar düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Törende açıklamalarda bulunan TİKA Lübnan Koordinatörü Hacı İbrahim Erbir, Lübnan'da kamunun sağlık hizmetlerinin çok yetersiz olduğunu belirterek, "Bu kurumlardan kaliteli sağlık hizmeti almak zor durumda. Ayrıca, Kaferbenin gibi merkezden çok uzak olan yerleşim yerlerinde yaşayan insanların sağlık hizmetine ulaşması daha da zor olmakta. TİKA özellikle sağlık konusunda kamuya ait mevcut kurumların altyapısını güçlendirmek için projeler yürütüyor. Bundan sonra da bu türden projelere desteği devam edecek. Ayrıca, bu bölgede bulunan Türkmen nüfusun da bu hizmetten faydalanacak olması projemizi daha da anlamlı kılıyor" dedi.

Havvara Türkmenleri Derneği Başkanı Muhammed Türkmeni ise söz konusu projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Bizim insanımızın bu türden hizmetlere çok ihtiyacı var. Bu yararlı bir destek olmuştur. Biz Türkmenler olarak TİKA'nın desteğini hep yanımızda hissettik. Bu destekler için Türkiye'ye ve Türk halkına burada yaşayan Türkmenler adına şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Lübnan’da Kaferbenin Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi’ne Tıbbi Cihaz Desteği

Lübnan’da Kaferbenin Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi’ne Tıbbi Cihaz Desteği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim