• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Ltso Başkanı Okandeniz’den ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ Kutlaması

Ltso Başkanı Okandeniz’den ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ Kutlaması
Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı A. Ergin Okandeniz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada,...

Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı A. Ergin Okandeniz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, hayatın her alanında sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınların huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarından olduğunu dile getirdi.

LTSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Ergin Okandeniz Türk toplumunda kadının çok özel bir konuma sahip olduğunu ve dünyadaki birçok ülkeden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verildiğini hatırlatarak, Türk kadınının, Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği üstün gayret ile dünya milletlerine örnek olduğunu ifade etti. Türkiye'nin kadın hakları alanında öncü bir ülke olarak özgün bir deneyime sahip olduğunu kaydeden Okandeniz, şunları kaydetti:

"Toplumsal hayatta önemli roller üstlenen kadınlarımızın hak ettikleri konuma gelmeleri, geleceğe güvenle bakmaları, sevgi ve hoşgörü ile yetiştirdikleri nesillerin mutluluklarının ve başarılarının ilk şartıdır. Son günlerde ülkemizde gündeme gelen kadına yönelik şiddetin önlenmesi yine kadınlarımızın çocuklarını sevgi, saygı ve hoşgörülü bir yaklaşımla yetiştirmesinin çok önemli olduğuna inanıyorum. Kadınlarımız milletimizi geleceğe taşıyan evlatlarımızı yetiştirdikleri gibi, siyaset, ekonomi, iş hayatı ve pek çok alanda çok önemli görevler üstlenmektedirler. Kadınlarımız, iş hayatında, siyasette ve sosyal hayatta ağırlıklarını ne kadar çok hissettirirse arzu edilen refah düzeyine o kadar kolay ulaşırız. Son yıllarda kadınların hem iş hayatında, hem siyasette hem de sosyal hayatta ön plana çıkmaya başladıklarını memnuniyetle görüyoruz ve ülkemizin geleceği açısından umutlarımız artıyor. Bu duygularla ülkemizde kadınların şiddete maruz kalan değil başarı hikayelerinin anlatılması temennisi ile tüm kadınlarımızın "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim