• BIST 9809.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Lösemiyi yendi, yürüyeceği günü bekliyor

Lösemiyi yendi, yürüyeceği günü bekliyor
Kastamonu'da 3 yıl süren tedavisinin ardından lösemiyi yenmeyi başaran 17 yaşındaki kız bacaklarındaki çürümeden kaynaklanan yürüyememe probleminden kurtulabilmek için ameliyat olacağı günü bekliyor.

Cide'de yaşayan ve yaklaşık 3 yıl önce halsizlik, renginde solma ve dudaklarında morarma şikayetiyle Cide Devlet Hastanesi'ne müracaat eden Canan Özan, sevk edildiği farklı hastanrelerde yapılan tetkiklerde lösemi teşhisi konuldu.

Özan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lösemi olduğunu doktorlardan öğrendiği anda durumu kabullenemediğini anlatarak, hastanede saçları kesilmiş vaziyette yatan çocukları gördüğünde şaşkınlık yaşadığını ifade etti.

Anne ve babasına sürekli "Bunlar neden böyle, niye keller, bunlar niye burada yatıyor, biz eve gidelim, buraya niye geldik, hasta değilim" dediğni aktaran Özan, "Doktorlarım ve hemşireler, geldi benimle konuştu. İlk kemoterapide saçlarımın döküldüğünü gördüğümde çok üzüldüm. 'Kestirmeyeceğim' diye ağladım. Sonra insan alışıyor oranın atmosferine. Öğretmenler var. Aile gibi olduk. Bana en iyi gelen, ailem, doktorlarım ve Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) oldu. Onların sayesinde ayaktayım, hastalığımı yendim" diye konuştu.

Özan, yaklaşık 3 yıl süren tedavinin ardından kendisine kemik iliği nakli yapıldığını ve nakil sonucunda hastalığı yendiğini dile getirerek, hastalığı yendiğini öğrendiğinde hastanede sevinç çığlıkları attığını kaydetti.

Tedavisi süresince yapılan kemoterapiden dolayı bacak kemiklerimde çürüme meydana geldiğine vurgu yapan Özan, "Önümüzdeki ay ameliyat olacağım. Ameliyatlarımı olup bacaklarım düzeldikten sonra artık gezmeyi ve mutlu olmayı düşünüyorum. Lösemiyken kimseyle bir arada oturamıyordum, kimseye sarılıp öpemiyordum. Doya doya arkadaşlarımla vakit geçiremiyordum. Arkadaşlarımın daha çok yanımda olmasını ve onlarla görüşüp eğlenmeyi istiyorum. Ayrıca fotoğraf hobim var, bol bol fotoğraf çekmek istiyorum" dedi.

"Maddi durumumuz iyi değil"

Anne Kezban Özan da kızının hastalığı döneminde çok zor günler geçirdiklerini vurgulayarak, "Yaşanılan sıkıntılı süreçte bizden desteğini hiç esirgemeyenler oldu. Başta devletimiz olmak üzere, doktorlarımızdan ve LÖSEV'den Allah razı olsun. Kızım kortizonu çok kullandığı için kemikleri çürüdü ve bazı ameliyatlar oldu. Ama bir ameliyat daha bekliyoruz. Kendi gücümüzle ve çabalarımızla buraya geldik. Artık gücümüz kalmadı. Maddi durumumuz iyi değil. Eşim asgari ücretle çalışıyor. Kızımın ameliyatı için hayırseverlerden destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.

LÖSEV İl Temsilcisi Şevket Yılmaz ise Özan'ın ameliyatlarının özel hastanede gerçekleşeceği için devlet tarafından karşılanmayacağını belirterek, Özan'ın ameliyatı için Kastamonu'daki yetkililerin ve Türkiye'deki tüm vatandaşlarımızın duyarlı davranarak aileye yardımcı olmaları gerektiğini kaydetti.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim