• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

“Lösemi İle Mücadeleye Var Mısın” Etkinliği

“Lösemi İle Mücadeleye Var Mısın” Etkinliği
Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) ile Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) İğne Deliği Gençlik Merkezi'nce "Lösemi İle Mücadeleye...

Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) ile Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) İğne Deliği Gençlik Merkezi'nce "Lösemi İle Mücadeleye Var Mısın" etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen etkinlikte her iki dernek üyeleri ve vatandaşlar farkındalık oluşturmak için Atakum sahilinde bisikletlerle gezinti yaptılar. Renkli görüntülerin yer aldığı bisiklet turuna gençlerin yanı sıra yaş gurupları farklı toplumun çeşitli bireyleri de katkı verdi. Sahil yolunda herkesin ilgiyle izlediği etkinliğe küçük yaştaki çocukların katkı vermesi ise dikkat çekti. Tur esnasında çevredeki insanlar da etkinliğe karşı desteklerini sözleriyle ifade ederek gösterdiler.

'Lösemi İle Mücadeleye Var Mısın" adıyla yapılan etkinlikte toplumun kendi sorununa sahip çıkması gerektiğini hatırlatmaya çalıştıklarını ifade eden LÖSAM Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Öztürk, "Lösemiyle mücadele hepimizi ilgilendiriyor. Acıların ve sevinçlerin paylaşılmasının istendiği günümüzde istenmeyen misafir her an herkesin kapısını çalabilir. Bizim kapımızı bundan 26 yıl önce çalmıştı. Bu anlamda Atakum sahilinde herkesi sıradan değil farklı bir hafta sonunda anlamlı bir etkinlikte buluşmaya davet ettik. Amacımız konunun hassasiyetinin bilinciyle sıcaklığını gündemde tutmayı sağlamaktır. Bisiklet turuna aralarında 50 yaş fark bulunan çocuklarımız ve büyüklerimizin katılmış olması dikkat çekiciydi. Gençlerimizin duyarlılık anlamında bizde varız diyerek gösterdikleri destekten dolayı memnuniyetimizi ifade etmek isteriz. İğne Deliği Gençlik Merkezi ve tüm katılımcılara LÖSAM adına teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

LÖSAM'a desteklerini sürdüreceklerini ifade eden TOG İğne Deliği Gençlik Merkezi Sorumlusu Oğuzhan Öztanır, "Bugün bizler bu mücadeleyi yaşamasak da herkes gibi lösemi adayıyız. Konunun insan sağlığını ilgilendirmesi nedeniyle LÖSAM ailesiyle bu etkinliğe imza atmak istedik. İnanıyorum ki amaç yerini bulmuştur. Her zaman benzer etkinliklerle desteklerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Bisiklet turu sonrası LÖSAM tarafından katılımcılara baklava ikram edildi.

“Lösemi İle Mücadeleye Var Mısın” Etkinliği

“Lösemi İle Mücadeleye Var Mısın” Etkinliği

“Lösemi İle Mücadeleye Var Mısın” Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim