• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Lösemi Hastası Umut'a büyük sürpriz!

Lösemi Hastası Umut'a büyük sürpriz!
Okul Müdürü Temel Kahveci ve Müdür Yardımcısı Mustafa Küçük, Umut’un karnesini ve takdir belgesini İstanbul’dan Antalya’ya getirip hastane bahçesinde çocuklarından gelecek güzel haberi bekleyen aileye verdi.

Lösemi hastası Umut’a, arkadaşlarından "seninle birlikteyiz" mesajı geldi. İstanbul’da, üç ay önce geniz etinden dolayı Hastaneye götürülen, önce grip ve nezle teşhisiyle ilaç verilip gönderilen ancak birkaç gün sonra yeniden rahatsızlanınca yapılan kan tahlillerinde lösemi teşhisi konulan Küçükçekmece Halkalı Doğa Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Umut Oktay’a arkadaşları ve okul idarecilerinden "seninle birlikteyiz" mesajı geldi.

Okul Müdürü Temel Kahveci ve Müdür Yardımcısı Mustafa Küçük, Umut’un karnesini ve takdir belgesini İstanbul’dan Antalya’ya getirip hastane bahçesinde çocuklarından gelecek güzel haberi bekleyen aileye verdi. Umut’a bugün gelen sadece karne değildi. Arkadaşlarının birlikte çektikleri özçekimin altına yazdıkları duygu ve düşüncelerinin de bulunduğu bir kitapçıkla, yine Umut’un en çok istediği ve hayalini kurduğu hediye olan Galatasaray forması aileye teslim edildi.

Umut uyutulduğu yoğun bakımdan çıkıp odasına getirildiğinde ailesi hediyelerini kendisine teslim edecek. Küçükçekmece Halkalı Doğa Ortaokulunda eğitim gören Umut’un Okul Müdürü Kahveci, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören öğrencilerinin arkadaşları tarafından unutulmadığını, Umut’un iyileşerek biran önce aralarına dönmesini beklediklerini belirterek "Hem karnesini, takdir belgesini hem de moral vermek istedik.

Takdirle 6. sınıftan 7. sınıfa geçti, İstanbul’dan selam getirmedim yürek getirdim, idarecilerle birlikte yaklaşık 4 bin yürek ve dua getirdim biran evvel aramızda görmek istiyoruz çocuğumuzu" dedi. Umut’un hastalığı süresinde okuldaki çocukların yardımlaşma duygusunu kaybetmediklerini gördüklerini söyleyen Kahveci "Bu bir derstir, bu yaşta böyle düşünen çocuklarımızla geleceğimiz teminat altında olacak diye düşünüyoruz" diye konuştu.

Hastane bahçesinde Umut’lu bekleyişlerini 70 gündür sürdüren baba Fevzi Oktay da, çocukları Umut’u geniz etinden dolayı ilk olarak kent hastanesine götürdüklerini, burada grip nezle teşhisi konulduğunu söyledi. Baba Fevzi Oktay, verilen ilacı kullandıklarını ancak üç gün sonra yeniden rahatsızlandığını belirterek şunları söyledi: "Rumeli Hospital’e götürdük orada kan tahlilleri yapıldı kuşku duyuldu şu teşhis söylenmedi ama bizde böyle bir bölüm yok deyip bizi başka bir hastaneye gönderdiler.

Oradan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesine götürdük bir hafta orada kaldık bir hafta sonra Umut kendi isteğiyle buraya gelmek istedi. Akdeniz üniversitesinin adı çok duyulduğundan aklında burası kalmış sanırım." İstanbul’da bakkal dükkanı bulunan baba Oktay, Umut’a Antalya’da lösemi teşhisi konulduğunu ve kemoterapi gördüğünü, nefes alıp vermekte sıkıntı çektiği için ameliyatla boğazından delik açıldığını belirterek "Az önce ameliyattan çıktı şu an uyutuluyor, doktorlarıyla konuştuk yoğun bakımdan sonra normal odasına çıkacak sonra kemoterapiye devam edecek" dedi.

GALATASARAY HAYRANI

Baba ve yedi yaşındaki diğer çocuğu Emine ile oğlu Umut’un iyileşmesini bekleyen anne Ayşe Oktay ise Umut’un önemli ve yorgun günler geçirdiğini ama atlatacağını düşündüğünü söyledi. Arkadaşlarının ve okul idarecilerinin İstanbul’dan kalkıp Antalya’ya gelmelerinin ve karnesi ile arkadaşlarının hediyelerini getirmelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen anne Ayşe Oktay, "Bu bizim için çok büyük moral oldu.

Umut’un da uyanıp hediyelerini gördüğünde çok mutlu olacağına eminim bu hediyeleri görünce çok daha mutlu olacak. Umut derslerinde başarılı efendi uslu sakin bir çocuktu, kendisi zaten notları internete düştüğünde baktı konuşamıyordu ama yattığı yerde sevincinden ağladı.

İnşallah nice 7 yıllar görürüz" dedi. Umut’un koyu bir Galatasaraylı olduğunu ve formayı görünce adeta uçacağını söyleyen Ayşe Oktay, "Üzerinde Umut yazıyor.

Buna çok sevinecek, en çok istediği hediye buydu. Futbolcuları çok seviyor, buraya vakıf adına geldiklerinde Umut’a ne istiyorsun diye sorduklarında Galatasaray forması istediğini söylemişti. Özellikle gelmesini istediği futbolcular var ama şu an isimlerini ben hatırlayamıyorum" diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim