• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

L’oréal’de Çeşitliliğin Dili Konuşuluyor

L’oréal’de Çeşitliliğin Dili Konuşuluyor
"Herkes İçin Güzellik" misyonuyla hareket eden L'Oréal, eşitlik ve çeşitlilik konusunda kurum içerisinde aldığı mesafeyi 2010-2015 dönemini kapsayan...

"Herkes İçin Güzellik" misyonuyla hareket eden L'Oréal, eşitlik ve çeşitlilik konusunda kurum içerisinde aldığı mesafeyi 2010-2015 dönemini kapsayan "Çeşitlilik Raporu'nu yayınlayarak açıkladı. Rapor; cinsiyet eşitliği, engellilerin de dahil edildiği tüm kökenlerden insanlar için hayata geçirilen ilerlemeleri ortaya koyuyor.

Rapora göre L'Oréal çatısı altındaki kadınların oranı 2010 yılında yüzde 64 iken, 2015 yılında bu oran yüzde 70'e çıktı. 2010 yılında yönetim kurulunun yüzde 39'unu oluşturan kadın oranı ise 2015 yılında yüzde 48'e yükseldi. L'Oréal Türkiye de yüzde 51 kadın çalışan oranıyla iddialı bir tavır sergiliyor.

ENGELLERİ AŞAN BİR DURUŞ

Rapordaki diğer önemli konu ise L'Oréal'in engelli çalışan sayısındaki artış. 2012 yılında 718 olan çalışan sayısı 2014 yılında 815'e yükselirken, L'Oréal 2016 yılı sonunda tüm dünyadaki çalışanlarının yüzde 2'sini engelli insanlardan oluşturmayı amaçlıyor. L'Oréal Türkiye ise yüzde 2,7 engelli çalışanı ile engellileri sahipleniyor.

EĞİTİMLERLE ÇEŞİTLİLİĞİN ÖNEMİ

L'Oréal'in güçlü eğitim ve sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yürüterek çeşitlilik politikası kapsamında eğitim programları düzenlemesi de raporda altı çizilen konulardan biri. 2015 yılı sonuna kadar dünya çapında 18 binden fazla L'Oréal çalışanı, bu eğitimlere katıldı.

YAŞAMI GÜZELLEŞTİRMEK İÇİN

L'Oréal Türkiye Genel Müdürü Claude Rumpler, raporla ilgili olarak "L'Oréal'in küresel ölçekte öncülük ettiği ve büyük önem verdiği çeşitlilik konusu bizim de faaliyetlerimizin özünü oluşturuyor. Ekiplerimizin çeşitliliğini L'Oréal'de elde ettiğimiz başarıların kilit unsurlarından biri olarak değerlendiriyoruz. Her kademede ve her alanda çeşitliliği temsil eden insanlardan oluşan takımlar, hepimiz için büyük zenginlik anlamı taşıyor. L'Oréal olarak her kesimden insana dokunmayı, hayatlarına değer katmayı hedefliyoruz. "2020 Güzelliği Herkesle Paylaşmak" başlığı kapsamında en çok alanı kapsayan kurumsal sürdürülebilirlik programımız ile bir yandan bireysel farklara saygı duyarken öte yandan kapsayıcı bir felsefe ile insanların yaşamlarını güzelleştirmeyi arzu ediyoruz. Biz L'Oréal olarak günümüz dünyasında şirketlerin başarısının ve değerinin sadece ekonomik performansları ile değil aynı zamanda iyi bir vatandaş olma yetenekleri ve becerileri ile de tanımlandığına yürekten inanıyoruz. 106 yıldır sektöre hizmet veren bir kurum olan L'Oréal'in tüm çeşitlilikleri içinde barındırma, farklı kitlelere ulaşma ve öncelikli kadınlar olmak üzere tüm hedef kitlemizin yaşamlarını güzelleştirmek olan iddialı bir duruşu var ve esasen gücümüzü çeşitliliğimizden alıyoruz. Bu yönde çalışmalarımıza devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

30 ülkede aldığı "Avrupa Toplumsal Cinsiyet Standardı" ve "Toplumsal Cinsiyet Ekonomik Pay" sertifikasıyla çeşitlilik sürecindeki başarısını belgeleyen L'Oréal'de çeşitliliğin dilini duymaya devam edeceğiz.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim