• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Lokmacı: “Dünya Sulhunu, Dünya Nimetlerini Bölüşenler Düşünsün!”

Lokmacı: “Dünya Sulhunu, Dünya Nimetlerini Bölüşenler Düşünsün!”
Palandöken Gelişim Derneği Başkanı Lokman Lokmacı, son günlerde, ülkemizin Güneydoğusunda yaşanan olaylar ve bu olaylarda etkin rol aldığı yetkili...

Palandöken Gelişim Derneği Başkanı Lokman Lokmacı, son günlerde, ülkemizin Güneydoğusunda yaşanan olaylar ve bu olaylarda etkin rol aldığı yetkili kaynaklar tarafından tespit edilen yabancı unsurların varlığının, ülkemiz üzerinde oynanan büyük oyunun ne kadar tehlikeli olduğunun göstergelerinden birisi olduğunu söyledi.

Lokmacı, "Devletimiz, sınırlarımızda ortaya konulan büyük bir oyunla karşı karşıya. Suriye meselesi üzerinden Rusya ve İran'ın Türkiye'ye ve Türkmenlere karşı takındığı tavır ve bu tavır karşısında Batı'nın suskunluğu 2023 Hedeflerine emin adımlarla yürüyen Türkiye'nin bölgesinde hâkim bir güç olmasını engellemeye yönelik faaliyetler olarak karşımızda durmaktadır." dedi.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'NİN SURİYE'DE KONUŞLANMIŞ OLAN TERÖR ÖRGÜTÜ PYD'YE KARŞI BAŞLATMIŞ OLDUĞU ASKERİ HAREKÂTI BÜTÜN BENLİĞİMİZLE DESTEKLİYORUZ

Rusya, Suriye ve İran tarafından Suriye ve Irak'ta bulunan Türkmen varlığına karşı başlatılan askeri operasyonların, Türkiye'nin bölgede elini zayıflatmak çabasından başka bir şey olmadığını anlatan Palandöken Gelişim Derneği Başkanı Lokman Lokmacı, daha sonra şunları kaydetti; "Şer mihraklar ve onların taşeronları tarafından Ülke sınırlarımız içerisine taşınmak istenen savaş ve kargaşa durumunun ülkemizi ne sıkıntılar altına soktuğu aşikârdır. Her şeye rağmen Devletimiz güçlüdür ve her güçlüğü yenecek güce sahiptir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de konuşlanmış olan terör örgütü PYD" ye karşı başlatmış olduğu askeri harekâtı bütün benliğimizle destekliyoruz. Devletimizin Güneydoğu'da yapmış olduğu operasyonları ve PYD "ye karşı başlattığı askeri müdahaleyi mezhep ve bölücülük kökenine dayandırarak, dış güçlerden daha fazla eleştirme ve engelleme gayretine düşen, Rusya ve Esat'la Devletimizin aleyhine dahi görüşebilme gafletini kendilerine layık görenleri kınıyoruz. Bugün Rusya ve Esat sevdasına düşenlerin, dün terörist mezarlıklarında döktükleri gözyaşlarını, PKK" nın siyasi uzantısı olan HDP ile İstanbul'un orta yerinde omuz omuza yürüdüklerini, Çin'in Doğu Türkistan'da uyguladığı soykırımı dünyaya bir yalan olarak gösterme gayretlerini unutmadık, unutmayacağız.

Yıllarca, bu ülkenin aleyhine yaptıkları her türlü faaliyeti, Mustafa Kemal Atatürk'ü yanlış yorumlayıp, yorumlatarak "onun düşüncesi de kendi dedikleriymiş gibi" göstermeye çalışan bu zihniyetin, Devletimizin bugün göstermiş olduğu basireti yine Mustafa Kemal'in "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünü yanlış yorumlayıp, yorumlatarak önemsizleştirme ve engelleme gayretlerini üzülerek görüyoruz.

BİRİLERİ İSTESE DE, İSTEMESE DE TÜRKİYE, 2023 HEDEFLERİNE EMİN ADIMLARLA VE GÜÇLENEREK YÜRÜYECEKTİR

"Yurtta sulh, dünyada sulh" diyen Mustafa Kemal'in, hayatının büyük bir kısmının savaşlarda geçtiğini, yabancı gemiler İstanbul Boğazına dayandığında "geldikleri gibi giderler" sözüyle göstermiş olduğu kararlılığı ve Hatay meselesinde hasta yatağında olmasına rağmen verdiği mücadeleyi, kısaca bir Hatay için "Bana Tekrardan Asker Elbiselerini Giyindirmeyin" tehdidini, her türlü gafletlerini Mustafa Kemal'in arkasına gizlemek isteyenlere bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Birileri istese de, istemese de Türkiye, 2023 Hedeflerine emin adımlarla ve güçlenerek yürüyecektir.

Türkiye'nin bölge de hâkim güç olmasını engellemeye yönelik olarak ortaya konulan bu oyun, şu veya bu siyasi partinin meselesi değil, Ülkenin topyekûn meselesidir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim