• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Lojistikçiler önce güvenlik ve huzur istiyor

Lojistikçiler önce güvenlik ve huzur istiyor
Ege Lojistik Derneği (ELODER) tarafından İzmir'de ilk kez düzenlenen Ege Lojistik Zirvesi'nde bir araya gelen lojistik sektörünün temsilcileri, ülkede önce...

Ege Lojistik Derneği (ELODER) tarafından İzmir'de ilk kez düzenlenen Ege Lojistik Zirvesi'nde bir araya gelen lojistik sektörünün temsilcileri, ülkede önce güvenliğin sağlanmasını ardından da komşu ülkelerle iyi ilişkilerinin sürdürülmesini istedi. Ege Lojistik Derneği Başkanı Osman Doğrucu, sektörlerinin de geleceğinin barış ve huzur ortamının sağlanmasında olduğunu belirterek, "Savaşın, karışıklığın olduğu yerde ticaret olmaz, ticaret olmadan da lojistik sektörü büyüyemez." dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Ege Lojistik Zirvesi'ne, bölgede lojistik sektörüne hizmet veren firmalar görüşlerini anlatarak, yaşanan sorunlara çözüm önerileri sundu. Farklı konular ve sorunların masaya yatırıldığı zirvede konuşmacılar, dinleyicilere yaptıkları sunumlarla sektörün geleceği hakkında da görüşlerini sıraladı.

ÖNCELİKLİ SORUNUMUZ HUZUR

Sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirdikleri, Ege Bölgesi'nde ilk kez düzenlenen Lojistik Zirvesi'nin çok başarılı geçtiğini dile getiren ELODER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Doğrucu, lojistik, perakende, üniversite ve kamu kuruluşlarının temsilcilerinin konuşmaları ile sektörün bugünü ve geleceğine ışık tuttuklarını söyledi. Toplantıda sektör ile ilgili sorunların da gündeme geldiğini ancak bugün geldikleri noktada en önemli sorunun herkesin olduğu gibi güvenlik olduğunun altını çizen Doğrucu, "Bölgemiz şu anda ateş çemberi. Suriye'de bir savaş devam ediyor. Başta Rusya olmak üzere komşularımızla sıkıntılarımız var. Bu ortamda ne yazık ki iş düşünemiyoruz. Önce güvenliğin sağlanması, ardından huzur ortamının oluşması gerekiyor. Aksi takdirde ne bizim sektörümüz ne de diğer sektörler iş yapabiliriz. Savaşın ve karışıklığın olduğu ülkelerde ticaret sıfırlandığı için lojistiğe de gerek kalmıyor. O nedenle biz önce ülkemizde ve bölgemizde güvenliğin sağlanmasını, ardından huzurun gelmesini istiyoruz. Herkesin olduğu gibi bizimde geleceğimiz barış ve huzurda." diye konuştu.

İZMİR LOJİSTİK MERKEZ OLACAK

Zirvede İzmir'in lojistik avantajlarının da konuşulduğunu anlatan Doğrucu, Çandarlı Limanı, İzmir-İstanbul Otoyolu ve Kemalpaşa Lojistik Köyü projelerinin tamamlanması için sektörlerinin bölgede daha da büyüyeceğini söyledi. İzmir'de lojistik sektörünün hızlı bir büyüme içinde olduğunu anımsatan Doğrucu, sektör firmalarının doğru yatırımlara yönlendirilmesi halinde daha çok markanın oluşacağını ve bu sayede de kentin lojistikte dünyada bilinen bir merkez haline geleceğini kaydetti.

Lojistikçiler önce güvenlik ve huzur istiyor

Lojistikçiler önce güvenlik ve huzur istiyor

Lojistikçiler önce güvenlik ve huzur istiyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim