• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Lojistik sektöründe nitelikli iş gücü ihtiyacı

Lojistik sektöründe nitelikli iş gücü ihtiyacı
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Akben, lojistik sektöründeki gelişmelere dikkat çekerek, sektörde yetişmiş nitelikli iş gücüne ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yrd. Doç. Dr. İbrahim Akben, yaptığı açıklamada akıllı teknolojilerin hayatımızın her alanını etkilediği gibi lojistik alanını da etkileyerek endüstri de devrim yaptığını kaydetti. Sektöre dikkat çeken İbrahim Akben, "4. Sanayi devrimi olarak da bilinen Endüstri 4.0 olgusu şekillenirken, dijital ve akıllı üretim tesislerinin baş göstermesiyle meydana gelen değişimler, lojistik sektörünün de şeklini değiştirerek bilişim sistemleri ile iç içe bir hal almasını sağlamaktadır. Bu sektörde; sürücüsüz araçların kullanımı, insansız hava araçlarının kullanımı, sektörün yenilenebilir enerji ile entegre edilmesi ve nihayetinde bilişim sistemlerinin kullanılmasının kaçınılmaz olması daha az maliyetle çalışır ve daha rekabetçi hale getirmektedir. Diğer taraftan kullanılan bilişim sistemleri ve yenilenebilir enerji kaynakları da sektör için daha çevreci olanaklar sunmakta ve sektörün karbon ayak izini küçültmektedir. Bu durum hem lojistik faaliyeti yürüten firmaların hem de ülkelerin rekabet güçlerinin artmasında önemli katkılar sağlamaktadır" dedi.

"Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümlerine önemli görevler düşüyor"

Akben, önemli bir ticaret ve lojistik kavşağında yer alan Türkiye'de son yıllarda lojistik sektörünün, lojistik merkezlerin yada köylerin kurulması ile ivme kazandığını ve bu ivmenin alanda yetişmiş nitelikli işgücü ihtiyacını artırdığını vurguladı. Akben, Uluslararası Ticaret ve Lojistik" ile ilgili bölümlere nitelikli dış ticaret elemanları ve lojistikçiler yetiştirme konusunda önemli görevler düştüğünün altını çizdi. Akben, Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümlerinin önemine dikkat çekerek, "Sektördeki nitelikli iş gücü ihtiyacı göz önüne alındığında ve iş olanaklarının hem kamu hem de özel sektörde iyi yetişmiş bireyler için oldukça geniş olduğu düşünüldüğünde, üniversite ve bölüm tercihi yaparken Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümlerini tercihleri arasında göstermelerinin, geleceğe yapılacak iyi bir yatırım olarak değerlendirilmektedir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim