• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Liselilerden Fatma Nineye Özel İlgi

Liselilerden Fatma Nineye Özel İlgi
Sivas'ta 25 yıldır yalnız yaşayan 80 yaşındaki Fatma Bekki, evini ziyaret eden Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri sayesinde hayata bağlandı.

Sivas'ta 25 yıldır yalnız yaşayan 80 yaşındaki Fatma Bekki, evini sık sık ziyaret eden Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yardımıyla hayata tutundu.

LİSELİ GENÇLERDEN ZİYARET

Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Hasta ve Yaşlı Bakımı Bölümü öğrencileri, 'Toplum Hizmetleri' dersi kapsamında Esenyurt Mahallesi'nde oturan Fatma Bekki'yi ziyaret ediyor. Bu ziyaretlerini öğretmenleri eşliğinde gerçekleştiren öğrenciler, Fatma ninenin ev işlerine de yardım ediyor.

EV İŞLERİNE YARDIM EDİYORLAR

10'arlı gruplar halinde ayda bir ziyaret gerçekleştiren öğrenciler, Fatma ninenin kişisel bakımlarını yapıp, evini temizliyor. Öğrenciler ayrıca yanlarında getirdikleri malzemelerle Fatma nineye yemek hazırlayıp dolabına bırakıyor.

600 LİRALIK MAAŞLA GEÇİNİYOR

Eşi Mustafa Bekki'yi 25 yıl önce kaybeden 3 çocuk annesi Fatma Bekki, çocuklarının şehir dışında olduğunu ve ancak yılda bir gelebildiğini belirterek, ölen eşinin yaklaşık 600 liralık emekli maaşıyla geçinmeye çalıştığını söyledi.

"BANA CAN ŞENLİĞİ OLUYOR"

Öğrencilerin kendisine neşe olduğunu belirten Bekki, "Öğrencilerden Allah razı olsun. Ziyaretime geliyorlar. Beni yokluyorlar, boş bırakmıyorlar. Temizliğimi yapıyorlar, hal hatır soruyorlar. Yemek yapıyorlar, çayımı yapıyorlar. Her şeyime yardım ediyorlar. İçeri girip çıkıp ben onların yolunu gözlüyorum. Gelmiyorlar mı diye? Onlar bana can şenliği oluyor" dedi.

"KENDİ EVLATLARIM GİBİ SEVİYORUM"

25 senedir yalnız yaşadığını ve devletten yardım almadığını belirten Bekki, "Ramazan ayında ablam, eniştem yardım ediyor. Onun dışında devletten aldığım bir yardım yok. Gelen giden eksik olmasın. Allah öğrencilerden razı olsun. Kendi evlatlarım gibi ben de onları seviyorum. Yollarını gözlüyorum. Gelseler de yanımda otursalar diyorum" dedi.

"2 YILDIR ZİYARET EDİYORUZ"

Öğrencilere nezaret eden okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Züleyha Karadağ ise "2 sene önce ziyaret etmek için Esenyurt Mahallesi'nde yaşayan Fatma teyzemizi belirledik. Daha sonra öğrencilerimizle beraber buraya geldik. Sonra kendisini çok sevdik. Çok güleryüzlü bir kadın, bizi misafirperver karşıladı. Sonra biz bu ziyaretimizi düzenli olarak gerçekleştirmeye gayret gösterdik. ve meslek lisesi olduğu için daha çok hasta ve yaşlı bakımı bölümü öğrencilerini aldık geldik. Onlar da teyzemizin yemeklerini yaptılar, işlerini yaptılar, temizliğini yaptılar, oturduk sohbet ettik, yemeklerini yedirdiler. Yani bir kaç saat de olsa ona şenlik olsun diye yanına geldik. 2 seneyi bu şekilde geçirdik. Bunu da devam ettireceğiz" dedi.

"BİZE ÖN HAZIRLIK OLUYOR"

Öğrencilerden Neslihan Akalın ise, "Biz, hasta ve yaşlı bakımı bölümünde hastanın günlük bakımını, öz bakımını ve benzeri şeyleri yapıyoruz. Ayrıca bu civardaki evlere gelip onların ihtiyacı olan bakımları yapıp, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Her gelmemizde eksikliklerini tespit edip diğer gelmemizde onları tamamlayıp öyle geliyoruz. Bugünde Fatma ninenin bakımını, tırnak kesimini yaptık, evini temizledik, yemeğini yaptık, bulaşıklarını yıkadık. Bu civardaki yaşlılara yardım etmemiz, ilerideki hayatımız açısından bize ön hazırlık oluyor. Derslerde yaptığımız uygulamaları yaşlıların yanına gelip uyguladıkça bizim için faydalı oluyor" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim