• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C

Liselilerden Çanakkale’ye Özel İngilizce Anlatım

Liselilerden Çanakkale’ye Özel İngilizce Anlatım
Manisa'da Dyned Projesinin en başarılı okullarından biri olan Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi öğrencileri Çanakkale Zaferi'nin 101. yılında, zaferin kendilerinde...

Manisa'da Dyned Projesinin en başarılı okullarından biri olan Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi öğrencileri Çanakkale Zaferi'nin 101. yılında, zaferin kendilerinde oluşturduğu duyguları diğer dünya dilleriyle paylaşmak amacıyla Manisa'da ve Türkiye'de bir ilk olan "Çanakkale Geçilmez" adıyla İngilizce bir eser oluşturdu.

Gediz Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Tonoz, İngilizce Öğretmeni Gülay Taşcıoğlu ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Serdal Battal eşliğinde hazırlanan eserle ilgili 500'e yakın CD basıldı. Eserde 21 öğrencinin 21 farklı çevirisi bulunuyor. Hazırlanan eser Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş'a, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen'e takdim edildi. Eserin Cumhurbaşkanı, başbakan, milli eğitim bakanı ve genelkurmay başkanlığına da gönderileceği öğrenildi.

Öğrenciler adına konuşan 10-A sınıfından Fadime Feyza Gencay, "Bizler, Manisa Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi öğrencileri olarak diğer ülkelerle her alanda bilgi alış verişi yapabilmek, ekonomik, tarihi ve kültürel alanda ilişkilerimizi geliştirebilmek, kendimizi ifade edebilmek için ana dilimizden başka en az bir dili daha öğrenmenin önemine gönülden inanıyoruz. İlimizde, İngilizceyi daha kolay ve hızlı öğretme amacına yönelik olarak uygulanmakta olan, Valimiz Erdoğan Bektaş'ın öncülüğünde başlatılan DynEd adlı programın İngilizceyi geliştirme konusunda, hem bu inancımızı kuvvetlendirdiğini hem de bize İngilizce öğrenme konusunda bir fırsat sağladığını düşünüyoruz. Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi öğrencileri olarak bizler de, bu proje ile 101. yılında Çanakkale Zaferinin bizde yaşattığı duyguları diğer dünya milletleri ile de paylaşmak istedik. Çanakkale adlı eserlerden aldığımız ilhamla Çanakkale Zaferinin bu topraklarda yeşerttiği barış ve sevgi çiçeklerini bütün dünyaya göndermek adına görme engellileri de kapsayan dijital ortamda İngilizce bir sesli kitap hazırladık ve insanlığa bu duygularımızı iletmek istedik. Bu Projede emeği geçen DynEd Proje ekibi öğrencilerine, İngilizce Öğretmenimiz Gülay Taşcıoğlu, Bilişim Teknolojilerimiz Öğretmeni Serdal Battal ve Okul Müdürümüz Bülent Tonoz'a teşekkür ediyoruz." dedi.

Okul Müdürü Bülent Tonoz ise şunları söyledi:

"Okulumuz Dyned Projesinde ilimizin en iyi okulları arasında yer alıyor. Öğrencilerimiz bir proje geliştirdiler. Bu projede Çanakkale ruhunu İngilizce olarak Dyned sistemi üzerinden nasıl anlatabiliriz bu ele alındı. Öğrencilerimiz bunu başardı. Kütüphanede, kaynaklardan okudukları Çanakkale kitaplarından elde ettikleri bilgileri İngilizce'ye çevirdiler. Manisa ve Türkiye'de ilk kez böyle bir proje hazırlandı. Onlarla gurur duyuyorum."

Liselilerden Çanakkale’ye Özel İngilizce Anlatım

Liselilerden Çanakkale’ye Özel İngilizce Anlatım

Liselilerden Çanakkale’ye Özel İngilizce Anlatım

Liselilerden Çanakkale’ye Özel İngilizce Anlatım

Liselilerden Çanakkale’ye Özel İngilizce Anlatım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim