• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Liseli Oya’nın intiharının altından cinsel istismar çıktı

Liseli Oya’nın intiharının altından cinsel istismar çıktı
Ağrı’da geçen 6 Mart günü Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Oya Yaşar’ın kaldığı pansiyonda eşarbıyla intihar etmesinin altından ’cinsel istismar’ çıktı.

Aynı aşiretten ’Amca’ dediği babasının arkadaşı tarafından staj yaptığı Hastanenin otoparkında tacize uğrayan 17 yaşındaki Oya Yaşar’ın şikayet etmesine karşın her hangi bir işlem yapılmadığı gerekçesiyle 4 ay sonra intihar ederek hayatına son verdiği ileri sürüldü. Genç kızın ölümünün ertesi günü 37 yaşındaki Fettah P. tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Liseli Oya Yaşar, 6 Mart günü Erzurum Caddesi üzerindeki Öğretmen Nurgül Gelturan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kız öğrenci pansiyonunda intihar etti. 11/A sınıfı öğrencisi Oya Yaşar kaldığı öğrenci pansiyonunun merdiven boşluğundaki demire bağladığı eşarbıyla kendini astı. Yaşadığı taciz olay ve psikolojik sorunları nedeniyle intihar eden öğrencinin cansız bedeni, 7 Mart günü Sabah saatlerinde aynı pansiyonda kalan arkadaşları tarafından bulundu.

Oya’nın cenazesi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından, Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Genç yaşta hayatına son veren Oya Yaşar’ın cenazesi, daha sonra ailesi ve arkadaşlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

TACİZİ POLİSE ANLATTI, ŞİKAYETÇİ OLDU

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, arkadaşları ve diyadin’in Tazekent’te oturan ailesinin daha önce uğradığı tacize iddialarını yeniden mercek altına aldı.

Oya Yaşar, tacize uğradığı 3 Kasım 2015 günü öğle saatlerinde Ağrı Devlet Hastanesi’nde staj yaptığı sırada erkek arkadaşı ile kısa süreli sohbet ettiğini, bunu gören ve babasının arkadaşı olan Fettah P.’nin bu anı fotoğrafladığını belirtti. Evli ve 2 çocuk babası olan tuz imalatı yapan ’Amca’ dediği Fettah P.’nin bu fotoğrafı göstererek "Sevgilin ile konuşmanı çektim" dediğini, ardından cep telefonu numarasını aldığını anlattı.

Genç kız o günü, 23 Şubat 2016 günü Çocuk Şube Müdürlüğüne verdiği ifadesinde  anlatı. Fettah P.’nin daha sonra cep telefonundan aradığını ve hastane bahçesine çıkmasını söylediğini belirten Oya Yaşar, "Beni 04 AB 797 plakalı beyaz renkli minibüsüne bindirdi. Hastanenin arkasındaki otoparka arabayı çekerek ’İnsan yeğenini sevmez mi?’ diyerek ellerimi tuttu. Dudağımdan birkaç kez öptü" dedi. Oya Yaşar ifadesinde uğradığı tacizi şöyle anlattı:

"Elleriyle bacaklarıma dokundu. Göğüslerimi elbisemin üzerinden okşadı, açmaya çalıştı. ’Ne yapıyorsun’ diyerek engelledim. Kucağına oturtmaya çalıştı, karşı koydum. Pantolonumu indirmeye çalıştı, bağırdım. Hastane otoparkından çıktı ve biraz ileride beni indirdi. Çok korktum, hastaneye gittim, arkadaşlarıma anlattım. Ailem duyarsa beni okuldan alır diye korktum. Sonra anneme anlattım, babam geçen hafta duydu. Şikayetçiyim."

TACİZCİ ÖNCE SERBEST BIRAKILDI

Olayla ilgili olarak ifadesine başvurulan Fettah P. ise iddiaları kabul etmedi. Hastane otoparkında yaşanan cinsel istismar olayına ilişkin herhangi bir güvenlik kamerası görüntüsü de bulunamayınca Fettah P. ifadenin ardından serbest kaldı.

Ailesi bu olay üzerine Oya’yı bir süre okula göndermedi. Okula yeniden başlayan Oya Yaşar’ın arkadaşları, genç kızın neşe ve umutlarını yitirdiğini, morali bozuk olduğunu belirttiler. Fettah P.’nin bu olaydan sonra şantaj ve baskı yapmaya devam ettiğini ileri süren arkadaşları, buna dayanamayan Oya’nın 6 Mart akşamı hayatına son verdiği söyledi.

Arkadaşları, Oya’nın uğradığı taciz olayının etkisinde kaldığını, bu nedenle daha önce de intihara kalkıştığını ve ipin kopması sayesinde kurtulduğunu anlattı.

"TESADÜFEN FOTOĞRAFINI ÇEKTİM" DEDİ AMA TUTUKLANDI

Liseli Oya Yaşar’ın intiharının ardından yakalanarak gözaltına alınan Fettah P., Asayiş Şube Müdürlüğünde verdiği ifadede şöyle dedi:

"Babamı muayene ettirmek için hastaneye gitmiştim. Bir erkekle Oya’yı konuşurken gördüm. Tesadüfen fotoğrafını çektim. Kendisini rahatsız ettiği için erkekle konuştuğunu belirten Oya, bunu ailesine söylememi istedi. Ben de babamı muayene ettirdikten sonra gittim ve tekrar hastaneye döndüm. Oya’yı telefonundan aradım. Bahçede konuştuk, sonra arabaya binerek ayrıldım. O aşiretimizin kızı. Bana ’amca’ diyordu. Ailesine söyleyeceğimden korktuğu için bana iftira attı. Aile zaten intihara meyillidir. Babası baskıcı, sert mizaçlıdır. Fotoğrafla şantaj yapmadım."

Diyadin’de oturan ve tuz işi yapan evli ve 2 çocuk babası olan Fettah P., 7 Mart günü tutuklanarak Ağrı M Tipi Ceza evine gönderildi. Soruşturma ise çok yönlü sürdürülüyor.

DEFTERİNDEKİ NOT YÜREK BURKTU

Liseli Oya Yaşar’ın defterine ilk intihar girişiminden sonra yazdıkları yürek burktu. sağlık görevlisi olmak hayaliyle girdiği okuldan mezun olamayarak toprağa verilen Oya Yaşar, g gün duyduğu  pişmanlıkla defterine şunları yazdı:

"Bana verdiğin canı almaya çalıştım. Ama ihanet ettim. Beni Affet. Allah’ım bi daha öyle bir şey düşünmeyeceğim. Bir daha öyle bir şey yapmayacağım Allah’ım. Sana söz veriyorum. Çok saçma şeyler yaptım. Çok saçma hareketler yaptım. Çok büyük hatalar yaptım. Allah’ım sen beni afet. Sana yalvarıyorum. Bana yardım et. Beni afet. Hep yanımda ol. Sana yalvarıyorum. Allah’ım sana söz veriyorum. Elimden geldikçe hata yapmamaya çalışacağım. Allah’ım yalvarırım, sen yeter ki beni afet. Allah’ım okulumu hayırlısıyla bitirmem için bana yardım et. Hayırlısıyla okulu bitireyim. Sen merhametlisin, bağışlayıcısın, bana da yardım et. Sen hayatımı güzelleştir. Bana yardım et. Yalvarıyorum."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim