• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Liseli Cansel Davasında Öğretmenin Tahliyesine Tepki

Liseli Cansel Davasında Öğretmenin Tahliyesine Tepki
17 yaşındaki lise öğrencisi Cansel Buse K.'ya cinsel istismarda bulunarak intiharına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan matematik öğretmeni Bayram Ö.'nün...

17 yaşındaki lise öğrencisi Cansel Buse K.'ya cinsel istismarda bulunarak intiharına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan matematik öğretmeni Bayram Ö.'nün 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılıp tahliye edilmesine Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği tepki gösterdi.

Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demirbilek yaptığı açıklamada, "Cansel Buse'yi istismar eden ve intiharına neden olan öğretmeni serbest bırakan mahkemeyi biz kadınlar olarak protesto ediyoruz" dedi. Demirbilek, "Ben bu mahkeme kararını şiddetle protesto ediyorum. Ölmüş bir insan şikayet hakkını kullanamadı diye ve ayrıca 17 yaşında olduğu için 16 yaşında rızası ile oluyor olduğundan ceza almıyorlar. Kızımız 17 yaşındaydı. Eğer rızası olmuş olsa bu çocuk intihara teşebbüs etmez intihar etmezdi. Şikayet hakkını ölü birinin kullanamayacağına göre arkadan bunun savcılarımızın, hakimlerimizin takip etmesi gerekirken öğretmene ödül verildi. Biz bunu şiddetle protesto ediyoruz. Cansel Buse'nin olayında öğretmenin serbest bırakılması çok yanlış bir olay. Ölmüş bir kişinin şikayet etmesi eğer buna rızası varsa intihar etmemesi gerekiyordu. Hakim ve savcılarımıza, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızı ve Kayseri Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü göreve davet ediyoruz. Türkiye genelinde bu patlayan çocuğa cinsel istismara karşı hakim ve savcıları duyarlı davranmaya, anneleri babaları daha dikkatli olmaya, ne olduğu belli olmayan yerlere çocuklarını emanet etmemelerini istiyoruz. Gerçekten biz bu olayı nefretle kınıyoruz. Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği olarak biz bu işin takipçisi olacağız, her zaman peşinde olacağız" şeklinde konuştu.

Liseli Cansel Davasında Öğretmenin Tahliyesine Tepki

Liseli Cansel Davasında Öğretmenin Tahliyesine Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim