• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Liselerarası Kısa Film Yarışmasına İngilizce Eğitimi Ödülü

Liselerarası Kısa Film Yarışmasına İngilizce Eğitimi Ödülü
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Liselerarası Kısa Film Yarışmasının sonuçları 22 Nisan 2016 Cuma günü...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Liselerarası Kısa Film Yarışmasının sonuçları 22 Nisan 2016 Cuma günü GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampus Uluslararası Spectrum Kongre Merkezinde düzenlenen tören ile açıklanıyor.

GAÜ 10. Liselerarası Kısa Film Yarışması'nda 90 adet kısa film jüri üyeleri tarafından izlenerek değerlendirildi. GAÜ 10. Liselerarası Kısa Film Yarışması jüri üyeleri arasında, BRTK TV Yönetmeni ve Yapımcısı Ziya Tunaç, YYK Koordinatörü Ferhat Atik, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Ümmü Bayraktar, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Martin Gansinger, Yrd. Doç. Dr. Naile Berberoğlu, Dr. Ayman Köle, Öğ. Gör. Timur Cengiz, Burçin Canateş, GAÜ Sinema Kulübü Başkanı Vedat Kılıç ve Basın Yayın Bölümü öğrencilerinden Fatih Ünal yer alırken, yarışmanın bu seneki büyük ödülünün 3000 TL para ödülü ve GAÜ Canterbury Kampüsünde 1 yıl yüzde 100 Hazırlık bursu olduğu belirtildi.

GAÜ 10. Liseler Arası Kısa Film Yarışmasında İkincilik Ödülünün, 2000 TL ve GAÜ Canterbury Kampüsünde 1 yıl yüzde 100 Hazırlık Bursu, Üçüncülük Ödülünün ise 1500 TL ve GAÜ Canterbury Kampüsünde 1 yıl yüzde 100 Hazırlık Bursu olduğu bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tunaç, Kısa Film Yarışması'nın güzel bir proje olduğunu, gençlerin teknolojiyi de iyi kullanarak güzel işler çıkardığını söyledi. Tunaç, geçmişle bugünü kıyaslayarak, geçmişte her şeyin zor olduğu; fakat günümüzde artık öğrencilerin, teknolojik yeniliklerden daha verimli bir şekilde yararlandığını belirtti. Bir konudan çok yakındığını açıklayan Ziya Tunaç; "KKTC'deki öğrencilerin katılımının neden düşük olduğunu anlayamıyorum. Bu durum beni üzüyor. KKTC öğrencilerinin de en az Türkiye'den katılım sağlayan öğrenciler kadar istekli ve katılımcı olması gerekiyor" dedi.

Ayrıca Tunaç, GAÜ Liselerarası Kısa Film Yarışması'na geçen senede jüri olarak katılım sağladığını ve bu tip organizasyonlarda olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. GAÜ'ye de, kendisine yapılan jürilik davetinden dolayı da çok teşekkür ettiğini belirtti.

İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Ümmü Altan Bayraktar; "Kısa film ve öykülerin içerdiği özgünlük anlayışı düşünülerek, bu alanda gelecekte eğitim almayı düşünen lise öğrencileri için farkındalık yaratan etkili bir platform oldu. GAÜ Liselerarası Kısa Film Yarışması'nın bu yıl onuncusu için elemeler yaptık. Çok başarılı eserleri izleme fırsatımız oldu. Öğrenciler, zihinlerindeki senaryoları sinema diline dökerek, kendilerini ifade etme deneyimini yaşadı. Bize de bu deneyimleri ivedilikle izlemek ve değerlendirmek için jürilik görevi verildi. Bu platformda emeği geçen herkese teşekkür ederim" diyerek açıklamalarda bulundu.

Liselerarası Kısa Film Yarışması sürecini değerlendiren Yrd. Doç. Dr. Naile Berberoğlu; "Jüride bulunmaktan dolayı kendimi şanslı hissediyorum ve bu yüzden çok mutluyum. Lise öğrencilerinin dünyaya bakış açılarını görmek ve onların bu emeklerini izlemek beni çok etkiledi. GAÜ'nün gelecek nesillere vermiş olduğu bu değer ve hassasiyetin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu davranış ve tutum son derece önemlidir. Üstelik bu sene bir ilk yaşandı ve İletişim Fakültesi öğrencilerinden iki öğrencimiz jüride yer alarak, oy kullanma hakkına sahip oldu" dedi.

Yüksek Öğretimde 50. yılına doğru ilerleyen Girne Amerikan Üniversitesi tarafından düzenlenen "10. Liselerarası Kısa Film Yarışması" hikâyelerini beyaz perdeye taşımak isteyen genç yönetmen ve kısa filmcileri buluşturarak, hayallerini gerçekleştirmelerine ve eğitimlerine destek olmayı hedefliyor. GAÜ yarışma ile aynı zamanda sinema adına kendilerini geliştirmek isteyen gençlere, çalışmalarını sergileyebilecekleri ciddi ve profesyonel bir platform oluşturmanın yanında, dereceye girenlere Girne Amerikan Üniversitesi Canterbury Kampüsü'nde burslu eğitim olanakları ve para ödülleri sunuyor.

22 Nisan 2016 Cuma günü GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampus Uluslararası Spectrum Kongre Merkezinde düzenlenecek ödül töreninde dereceye giren ve büyük ödülü kazanan eserler açıklanarak, ödüller sahiplerini bulacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim