• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Lise öğrencisinden örnek davranış

Bursa'da 'Bukart’ına yanlışlıkla yüklenen 436 bin lirayı iade eden lise öğrencisi, dürüstlüğüyle örnek oldu.
Bursa’da, metro ve belediye otobüslerinde yolculuk etmek için kullanılan ’Bukart’ına yanlışlıkla yüklenen 436 bin lirayı iade eden lise öğrencisi, dürüstlüğüyle örnek oldu.
 
436 BİN LİRAYI GÖRÜNCE ŞOKE OLDU
 
Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Koray Coşar, her ay rutin olarak 70 lira yükleme yaparak yolculuk yaptığı Burkart’ını son bindiği belediye otobüsünün cihazına okuttuğunda gözlerine inanamadı. Coşar, Burkart’ını okuttuğu validatör ekranında limitinin 436 bin lira yazması üzerine şoke oldu. Kartında yarım milyona yakın para olduğunu gören Koray Coşar, bir yanlışlık yapıldığını anlayıp durumu babası Güven Coşar’a haber verdi.Coşar, yanlışlıkla 436 bin lira yüklenen Bukart’ını babasıyla birlikte BURULAŞ Pazarlama ve Yolcu İlişkileri Müdürü Nur Köse’ye teslim etti. 
 
BÜYÜK BİR DÜRÜSTLÜK ÖRNEĞİ
 
Büyük bir dürüstlük örneği sergileyen Koray Coşar, “Sabah okula gitmek için evden çıktım. Otobüse binip öğrenci kartımı otobüsün cihazına bastım. Ekranda çıkan limiti gördüğümde gözlerime inanamadım. Kartı tekrar ekrana okuttuğumda içerisinde yarım milyona yakın para olduğunu gördüğümde büyük bir şok geçirdim. Bu parayı kullanmanın yanlış olacağını düşünüp yetkililere iade etmeye karar verdim. Kartı arkadaşlarıma gösterdiğimde kimse inanmadı. Kartı teslim etmek için babamla konuştum. Babam, ’Bu kartı kullanmak doğru olmaz, bunu teslim edelim’ dedi. Babamla gelip kartı BURULAŞ yetkililerine teslim ettik” dedi.
 
OĞLUMLA İFTİHAR EDİYORUM
 
Gençlere buldukları paraları iade etmeleri tavsiyesinde bulunan Coşar, “Bu bir vatandaşlık görevi. Para bulan herkes sahibine teslim etsin" şeklinde konuştu.Koray’ın babası Güven Coşar, “Oğlumla iftihar ediyorum. Hiçbir zaman bulduğu parayı kullanmaz, sahibini arar. Çok yardım sever ve dürüsttür. Her zamanki gibi oğlum beni şaşırtmadı. Doğru bir davranış sergileyerek kartına yanlışlıkla yüklenen 436 bin liranın geri iade edilmesini sağladı” dedi.BURULAŞ Ticari İşletmeler Müdürü Nihat Cenkci ise, kartını teslim eden Koray Coşar’a teşekkür edip, İstanbul’a gidiş dönüş deniz uçağı bileti hediye etti.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim