• BIST 9524.59
  • Altın 2525.243
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.6675
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Lise Öğrencilerinden Örnek Davranışlar

Lise Öğrencilerinden Örnek Davranışlar
Mersin'in Tarsus ilçesinde lise öğrencileri, yere düştüğünü gördükleri hasta ve yaşlı kadına sahip çıktılar, iki gündür yemek yemediğini öğrenince...

Mersin'in Tarsus ilçesinde lise öğrencileri, yere düştüğünü gördükleri hasta ve yaşlı kadına sahip çıktılar, iki gündür yemek yemediğini öğrenince gıda yardımında bulunup, ertesi gün bir öğretmenleri refakatinde yaşlı kadının evine temizliğe gittiler. Duyarlı öğrenciler, Zekiye ninenin evinde hiçbir şeyin olmadığını belirterek, yetkililerden yaşlı kadına sahip çıkmalarını istediler.

Tarsus Ashabı Kehf Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Meryem Çil (17), Beyzanur Güneş (17), Hande Diyarbekir (17), Cem Yüksekbaş (17), Handan Erten (17) ve Hatice Öztaş (17) adlı 11. sınıf öğrencileri, öğle arasında okuldan çıktılar. Öğrenciler gezerken, önlerinden geçen 70-75 yaşlarında bir kadının bir anda fenalaşarak yere düştüğünü gördüler.

Hemen yardıma koşan öğrenciler, yaşlı kadının adının Zekiye olduğunu öğrendiler. Yaşlı kadınla konuşan öğrenciler, nerede oturduğunu, karnının aç olup olmadığını sordular.

Yaşlı kadın 2 gündür yemek yemediğini, bazen komşuların yemek getirdiğini, onlar getirmezse aç kaldığını gözyaşlarıyla anlatınca, öğrenciler bu duruma duyarsız kalmayıp yaşlı kadına evine kadar eşlik ettiler.

Hasta olan ve duyma yetisi zayıf olan Zekiye nineyi Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki 1751 Sokak'ta kirada oturduğu evine kadar götüren öğrenciler, ceplerindeki harçlıklarla bakkaldan yiyecek malzemesi alıp Zekiye nineye gıda yardımında bulundular.

Öğrenciler, ertesi gün okula giderek durumu öğretmenlerine anlatıp, yaşlı kadının evini temizlemek için okul idaresinden izin aldılar.

Yanlarında bir öğretmenin de refakati ile Zekiye ninenin evine giden öğrenciler, Çağlayan Mahallesi Muhtarı Mehmet Faruk Yorgun'dan da yetkililerle irtibata geçerek Zekiye nineye yardımcı olmasını istediler. Öğrenciler, evin temizliğe ihtiyacı olduğunu da görünce, etrafı pırıl pırıl yapan yaptılar.

Öğrenciler, Zekiye ninenin evinde hiçbir şeyin olmadığını, oturacak bir sandalye bile olmadığını belirterek, yetkililerden Zekiye nineye sahip çıkmalarını istediler.

Durumdan haberdar olan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Belediyesi Şefkat Ekibini yaşlı kadının evine göndererek, eksiklerin tespit edilmesi konusunda talimat verdi.

Lise Öğrencilerinden Örnek Davranışlar

Lise Öğrencilerinden Örnek Davranışlar

Lise Öğrencilerinden Örnek Davranışlar

Lise Öğrencilerinden Örnek Davranışlar

Lise Öğrencilerinden Örnek Davranışlar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim