• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Lise Öğrencileri Üniversiteye Başlamadan ‘Üniversiteli’ Oluyor

Lise Öğrencileri Üniversiteye Başlamadan ‘Üniversiteli’ Oluyor
Üniversite sınavına hazırlanan gençlerin yaşadıkları en büyük sorunlardan birisi de meslek seçimi.

Üniversite sınavına hazırlanan gençlerin yaşadıkları en büyük sorunlardan birisi de meslek seçimi. Yanlış meslek seçimi nedeniyle her yıl çok sayıda genç tekrar tekrar sınava girerken, Atılım Üniversitesi öğrencilere mesleklerini üniversiteye başlamadan tanıma şansı veriyor. Üniversitede yapılan pek çok meslek grubuna yönelik atölyelerde gençler, seçmek istedikleri meslekleri uygulamalı olarak tanıyor.

Öğrencilerin kulaktan dolma bilgilerle geleceklerini belirleyecek olan üniversite tercihi konusunda hata yapmalarını engellemek amacı taşıdıklarını belirten Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, "Öğrencilerin yetenek ve becerilerine uygun alanı seçmeleri çok önemli. Gençlerimize bu imkânı sağlamak için tüm fakültelerimizde atölye ve laboratuvar çalışmaları düzenliyoruz. Öğrenciler geliyorlar, mimarlık stüdyosunda çalışıyorlar, robotik atölyesinde robot yapıyorlar ve bu şekilde hem üniversite konusunda birebir bilgi sahibi olabiliyorlar hem de kendi bilgi ve becerilerini test etme imkânına kavuşuyorlar" dedi.

"BİZLER MİHMANDARIZ VE BUNUN HAKKINI VERMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Üniversitede meslek tanıtımlarının yanında öğrenciler sınav sistemiyle ilgili olarak da bilgilendiriliyor. Atılım Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Müdürü Eftal Erel, farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, "Üniversite adayı gençlerle YÖK'ün aldığı en son kararları, bu kararların onları nasıl etkileyeceğini, bugünden ne yapmaları gerektiğini, üniversitedeki bazı bölümlerin sayısal bir takım ifadelerini ve yapmaları gerekenleri de paylaşıyoruz. Çünkü bizler mihmandarız ve fark oluşturarak bu mihmandarlığın hakkını vermeye çalışıyoruz" dedi.

Üniversite öğrencilerinin de aktif şekilde katıldığı projede görev alan Atılım Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi Arda Süsoy, "Hayata Atılım ekibi ile birlikte okulumuza gelen lise öğrencilerinin üniversiteyle, kontenjanlarla, puanlarla, burslarla ve bölüm dersleriyle ilgili sorularını yanıtlıyoruz. Gerektiğinde örnek dersler bile verilebiliyor. Örneğin bir programda Antalya'ya gittik ve nasıl işlendiğini görmeleri için örnek bir ders yaptık. İsterlerse bu tarz etkinliklere katılabiliyorlar. Ayrıca ilgilendikleri bölümler ve seçmeyi düşündükleri mesleklerle ilgili laboratuvar ve atölye çalışmalarına da katılıyorlar" diye konuştu.

Uygulamanın gençler için büyük fırsat olduğunu belirten Onur Koleji Biyoloji Öğretmeni Nihan Kavilcioğlu, "Öğrencilerimiz girecekleri sınavla ilgili çok tecrübesizler. Bu tecrübesizliklerini aşmak için neye göre tercih yapacakları konusunda bilgi edinmek için geldiler. Atılım Üniversitesi'ne bu imkânı sağladığı için teşekkür ediyoruz" dedi.

Lisedeyken üniversite ortamı yaşadıklarını belirten Ceren Erdoğdu ve Nazım Dağdeviren ise, "Hem üniversiteler hakkında bilgi aldık hem de doğru bildiğimiz yanlışları öğrendik. Üniversite seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiğini dinledik. Aynı şekilde üniversite ortamını canlı şekilde yaşamış olduk" dediler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim