• BIST 9516.77
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Lise Öğrencileri Trafik Kazasında Ölen Arkadaşları İçin Çeşme Yaptırdı

Lise Öğrencileri Trafik Kazasında Ölen Arkadaşları İçin Çeşme Yaptırdı
Konya'nın Beyşehir ilçesinde, lise öğrencileri harçlıklarından biriktirdikleri paralarla trafik kazasında yitirdikleri sınıf arkadaşlarının hatırasını...

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, lise öğrencileri harçlıklarından biriktirdikleri paralarla trafik kazasında yitirdikleri sınıf arkadaşlarının hatırasını yaşatabilmek için öğrenim gördükleri okulun bahçesine çeşme yaptırdı.

Beyşehir Seyfettin Süleyman Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri, 2015 yılının Eylül ayında geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren sınıf arkadaşları Dursun Ali Polat'ın hatırasını yaşatabilmek için harçlıklarından biriktirdikleri paralarla öğrenim gördükleri okulun bahçesine sınıf öğretmenleri Asım Ecevit'in de rehberliğinde bir çeşme yaptırdı.

"Vefa ve Saygı Bahçesi" adı verilen çeşme, okulda düzenlenen törenle hizmete açıldı. Okul bahçesinde ayrıca okuldan mezun olduktan sonra vefat edenlerin hatırası için de ağaçlandırma çalışmaları yapıldı.

Törene katılan, kazada hayatını kaybeden Dursun Ali Polat'ın emekli din görevlisi babası Mustafa Polat önce oğlu için Kur'an-ı Kerim okudu ardından yaptığı duaya Okul Müdürü Nevzat Erkan, öğretmenler ve öğrenciler de eşlik etti.

Okul Müdürü Nevzat Erkan yaptığı konuşmada, sınıf öğretmeni Asım Ecevit'in önderliğinde bahçede bir çeşme yaptırılması için başlayan kampanyaya okuldaki herkesin elinden gelen desteği verdiğini belirterek, öğrencilerinin örnek bir davranış sergilediğine dikkat çekti, tebrik etti. Ardından kurdela kesilerek çeşme hizmete açıldı. Baba Polat ve ailesi açılışın ardından çeşmeden akan sudan içti.

Törene katılan trafik kazasında hayatını kaybeden Dursun Ali Polat'ın ailesi de öğrencilere oğullarının aziz hatırasını yaşatmak için yaptırdıkları çeşmeden dolayı teşekkür etti.

Beyşehir'de, hatırasının yaşatılması için sınıf arkadaşlarının çeşme yaptırdığı 18 yaşındaki Dursun Ali Polat, 24 Eylül 2015 tarihinde Üzümlü Mahallesi'nde kullandığı otomobilin kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu yaşanan trafik kazasında olay yerinde hayatını yitirmişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim