• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Lise Öğrencileri Huzurevi Sakinleri İle Buluştu

Lise Öğrencileri Huzurevi Sakinleri İle Buluştu
Kula Bekir Sacide Keleşoğlu Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri değerler eğitimi projesi kapsamında "Geleceğimizde 1 Gün" isimli faaliyet doğrultusunda,...

Kula Bekir Sacide Keleşoğlu Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri değerler eğitimi projesi kapsamında "Geleceğimizde 1 Gün" isimli faaliyet doğrultusunda, Turgutlu Huzurevi sakinlerini Kula'da ağırladı. Kula'nın gençleri huzurevi sakinlerine Kula'yı gezdirirken, unutulmaz bir gün geçirdiler.

Kula ilçesine gelen Huzurevi sakinleri okulda öğrenciler ile bir araya geldi. Proje koordinatörü Zeynep Kaya ve berberindeki öğretmen ve öğrenciler huzurevi sakinleri ile birlikte Kula Yunusemre Türbesini ve Kula'nın tarihi evlerini ziyaret etti. Öğrenciler tarafından hazırlanan programda öğle yemeği sonrası müzik eşliğinde yaşlılar öğrenciler ile birlikte oynayarak stres attı.

Proje ve programa ilişkin açıklamalarda bulunan Proje Koordinatörü Zeynep Kaya, "Değerler eğitimi kapsamında Yaşlılar haftası olması münasebetiyle 11/B sınıfı ile böyle bir proje düzenledik. Projenin amacı yaşlılar ile öğrencilerimizi kaynaştırmak, değerleri sadece teorikte soyut olarak değil, yaşantının içine sokmak istiyoruz. Çocuklarımıza değerlerimizi, saygı ve sevgi kavramlarını yaşayarak öğretmek istiyoruz. İnşallah çocuklarımız için bir şeyler yapmışızdır." dedi.

Huzurevi sakinlerinden Mehmet Emin Eşik, "Bugün Kula'nın ziyaretine geldik. Bu candan ziyaret ile beraber bize gösterilen alakadan son derece memnunuz. Bizlerin bir dediğini iki etmediler. Hiç beklemedik şeylerle karşılaştık çok mutluyuz." derken, bir başka huzurevi sakini Fatma Kafaoğlu ise şunları söyledi: "Kula'ya geldiğim zaman sanki geçmişimize döndüm. Biz Yörük'üz Yörüklerin evi de aynı Kula evleri gibi döşenmiş. Kültürlerimiz aynı. Kendi özümün burada olduğunu hissettim. Öğrenciler ile berber olmaktan çok mutluyum. Geleceğimizi daha güvenle bakıyorum şimdi. Çok güzel eğitildiklerini görüyorum."

Okul Öğrenci Başkanı Mehmet Yağcı ise, "Sınıf olarak bazı değerlerimizin yitip gittiğini düşünüyorduk. Bunun için projeler düzenledik. Bu projeler ile değerlerimizin bitmediğini kanıtlayacağız. Bugün büyüklerimiz ile beraberiz." dedi.

Okul Müdürü Ahmet Gedik de, "Yaşlılarımızı hatırlamak, onlara gereken saygı ve hürmeti her zaman ve her yerde gerektiği şekilde gösterebilmek bir değer eğitimi ve uygulaması. Değerler Eğitimi Projesine katkı veren başta Zeynep hocamız olmak üzere diğer öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize tebrik ediyorum. Turgutlu Huzurevi yetkililerimiz ile irtibata geçtik, projemizi anlattık. Sağ olsunlar onlar da geri çevirmedi. Bugün ilçemizde onları ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

Program sonunda düzenlenen yemek etkinliğine ise, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, Şube Müdürü Etem Dağlı, Kula Bekir Sacide Keleşoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Gedik, Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdürü Adem Sümen de katıldı.

Günün anısına gençler ve yaşlılar birlikte bol bol fotoğraf çektirirken, müzik eşliğinde doyasıya bir eğlence ve hoş sohbetlerle program tamamlanırken, Turgutlu Huzurevi sakinleri Kula'dan memnuniyetle ayrıldı.

Lise Öğrencileri Huzurevi Sakinleri İle Buluştu

Lise Öğrencileri Huzurevi Sakinleri İle Buluştu

Lise Öğrencileri Huzurevi Sakinleri İle Buluştu

Lise Öğrencileri Huzurevi Sakinleri İle Buluştu

Lise Öğrencileri Huzurevi Sakinleri İle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim