• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Ligin Şampiyonu Fenerbahçe

Ligin Şampiyonu Fenerbahçe
Spor Toto Süper Lig'de bitime 3 hafta kala Çaykur Rizesporla 0-0 berabere kalan Fenerbahçe 19. lig şampiyonluğunu ilan etti.

Spor Toto Süper Lig'de bitime 3 hafta kala Çaykur Rizespor'u Şükrü Saracoğlu Stadı'nda konuk eden Fenerbahçe, 0-0 biten maçın ardından 19. lig şampiyonluğunu ilan etti.

Ersun Yanal yönetiminde harika bir sezon geçiren Kanarya, 2013-2014 sezonunda mutlu sona ulaştı...

ŞAMPİYONLUK MAÇI...

Fenerbahçe, 1 puan alması halinde bile şampiyonluğunu ilan edeceği maça, kadın ve çocuk taraftarların da muhteşem desteği ile hızlı başladı.

Başlama düdüğünden itibaren Çaykur Rizespor karşısında çok etkili olan Sarı-lacivertliler, 10. dakikada Moussa Sow ile gole çok yaklaştı. Sol kanattan hızlı gelen Senegalli oyuncu, sol çaprazdan golü düşündü ancak son anda araya savunma girdi. 

Sow'un yarattığı tehlikenin ardından ilk devrenin ilerleyen dakikalarında, Raul Meireles'in yakaladığı fırsatlar vardı. Önce 24'te Mehmet Topal'ın şık pasına çok sert vuran Portekizli, çerçeveyi bulamazken, 26'da da Kuyt'ın ortasına müsait durumda kafayla dokunu ancak bu top da yandan auta gitti.

Mücadelenin ilk devresi golsüz eşitlikle tamamlanırken, ev sahibi Fenerbahçe ikinci yarıda da baskılı olan taraftı. Emenike'nin uzak mesafeli şutuyla 47'de tehlikeli olan Sarı-lacivertliler, Rizespor kalecisi Serkan Kırıntılı'yı geçemedi.

Maç başından bu yana Fenerbahçe karşısında varlık gösteremeyen Çaykur Rizespor, ikinci yarıda daha organize şekilde kontra atağa çıkmaya başladı. 55'inci dakikada Lua-Lua, kendi yarattığı pozisyonda etkili de vurdu ancak top üstten auta gitti.

Dakikalar ilerledikçe Fenerbahçe'nin temposu düşerken, Rizespor da daha etkili olmaya başladı. 67'de sağ kanattan Fenerbahçe savunmasının arkasına sarkan Orhan Ovacıklı, belki de maçın en net gol pozisyonunda Volkan Demirel'i geçemedi.

 Maçın ilerleyen dakikalarında Fenerbahçe Moussa Sow ile Rizespor da Deniz Kadah'la gole çok yaklaştı ancak tabela bu pozisyonlardan sonra da değişmedi. Kalan dakikalarda golsüz eşitlik bozulmayınca, mücadele başladığı gibi golsüz sona erdi ve Sarı-lacivertliler ligdeki 19. şampiyonluğunu ilan etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim