• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Lig ve kupaya erteleme

Lig ve kupaya erteleme
Tüm kulüplerin ortak kararı sonrasında Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası maçlarının 1 hafta kaydırıldığı duyuruldu.

Tüm kulüplerin ortak kararı sonrasında Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası maçlarının 1 hafta kaydırıldığı duyuruldu
 
F.BAHÇE kafilesinin Rize’den Trabzon’a giderken yolda silahlı saldırıya uğramasının ardından futbol ailesin bireyleri dün İstanbul’da toplanırken, zirveden Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Lig maçlarının ertelenmesi kararı çıktı. Yapılan ilk toplantıda TFF Başkanı Yıldırım Demirören bugün Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Riva’da yer alan TFF Merkezi’nde olayları masaya yatırdı.
 
TEDBİRLER KONUŞULDU
 
TÜRKİYE Futbol Direktörü Terim’in de yer aldığı ilk toplantının ardından bu üçlü Süper Lig’de mücadele eden takımların başkanları ile bir araya geldi. 2. toplantıda taraflar yaşanan saldırı sonrası F.Bahçe’nin önümüzdeki haftalarda oynayacağı lig ve kupa müsabakalarının durumunu ve böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için alınacak tedbirleri görüştü. Yaklaşık 3.5 saat süren zirvenin ardından TFF Başkanı Yıldırım Demirören yaptığı açıklamada lig ve kupa maçlarının ertelendiğini duyurdu.
 
LİG ZAMANINDA BİTECEK
 
LİGDE 27. hafta maçlarının ileri bir tarihe ertelenmesi beraberinde karşılaşmaların ne zaman oynanacağı sorusunu da getirdi. Yıldırım Demirören, maçların birer hafta ileri kaydırıldığını ifade etti. Yani 27. hafta maçları 17, 18, 19 Nisan’da oynanacak. Birer hafta kaydırılan Süper Lig’de 31. hafta maçları ise 12, 13, 14 Mayıs’ta hafta içi oynanacak ve lig planlandığı gibi 31 Mayıs’ta tamamlanacak.
 
Türk futbol için birlik olduk
 
TFF Başkanı Yıldırım Demirören tüm kulüplerin F.Bahçe’ye yapılan saldırıya tepki göstermek için erteleme talep ettiğini açıkladı:
 
“Türk futbolunda çok güzel bir şey yaşadık. Kulüp başkanlarımız lig maçlarının kaydırılmasını talep etti. Bu kararın alınmasının sebebi tüm başkanlarımızın Türk futbolu ve F.Bahçemiz’e yapılan bu olaya tepki göstermek istemesidir.”
 
F.BAHÇE kafilesinin yaşadığı olayın ardından futbol camiası ayağa kalkarken tüm kulüpler sarı-lacivertlilere destek için birleşti. Saldırının faillerinin bulunması için herkes çağrıda bulunurken Kulüpler Birliği, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in de katıldığı bir toplantı ile olayı değerlendirip kamuoyunda farkındalık yaratma adına kararlar alındı.
 
TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’ndeki toplantının ardından kulüplerin yöneticileri bir masada toplanırken ilk konuşmayı Yıldırım Demirören yaptı.
 
‘GÜVENLİK SORUNU YOK’
 
saldırıyı protesto etmek amacı ile lig ve kupa maçlarının ertelenmesi kararını aldıklarını belirten Demirören, sözlerine şöyle devam etti:
 
“BUGÜN(dün) federasyonumuzda sayın Sayın Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılç’la beraber Kulüpler Birliği Başkanımız Göksel Gümüşdağ ve tüm kulüp başkanlarımızla beraber Türk futbolu adına konuşup, dertlerimizi ve artık senelerdir konuştuğumuz klasik olayın başımıza gelmiş olmasından ötürü de ‘Futbolumuzun önünü nasıl açabiliriz’ konusunu birlik beraberlik halinde federasyonumuz, kulüpler ve Spor Bakanlığımız ile masaya yatırdık; fikir alışverişinde bulunduk.
 
TÜRK futbolunda çok güzel bir şey yaşadık. Bütün kulüp başkanlarımız önümüzdeki hafta lig maçlarının kaydırılmasını istedi. Bunun tek sebebi yapılan olaya tepki göstermekti. Yani yarından itibaren oynanacak olan kupa maçlarının tamamı ve önümüzdeki hafta oynanacak lig maçlarının hepsi bir hafta kaydırılmıştır.
 
ÖNCELİKLE kulüp başkanlarıma teşekkür etmek istiyorum. Biz federasyon olarak tamamının ertelenmesine sıcak bakmıyorduk. Olayı yapan kişinin ödül almış gibi gözükmesini ve ülkemizde güvenlik sorunu varmış gibi gözükmesini istemedik.
 
altını çizerek özellikle söylüyorum. Bu kararın alınmasının tek sebebi bütün kulüp başkanlarımızın Türk futboluna ve F.Bahçemiz’e yapılan bu olaya tepki olarak ortak aldıkları karardır. İnşallah bu yaşananlar son olur. Kulüplerin kararı ligin bir hafta kaydırılmasıdır. Sonra federasyonumuzun bütün kuralları devreye girer.”
 
‘Bunu hiçbir camiaya mal etmiyoruz’
 
SARI-lacivertli yöneticiler, Kulüpler Birliği toplantısından sonra “Bu olay planlı bir saldırıdır, bir terör eylemidir” sözlerinin altına imza attıklarını ifade ettiler ziyaret sırasında. F.Bahçe yönetimi ziyarete gelen diğer kulüplerin yöneticilerine “Biz bu olayı hiçbir camia ya da taraftar grubuna mal etmek istemiyoruz. Ortamı germek gibi bir niyetimiz yok. Sadece suçluların bulunmasını istiyoruz” dediler.”
 
‘Bu saldırı hepimize’
 
KULÜPLER Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Türk sporuna yönelik bir eylemin söz konusu olduğunu söyledi. F.Bahçe dışında tüm kulüplerin yetkililerinin katıldığı toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Gümüşdağ, şu ifadeleri kullandı: “Bu eylemin renklerinin olmadığını düşünüyorum, her renge yapılmış bir eylemdir.  
 
Herkesin mutabakatıyla lig ve kupa maçlarının oynanmaması, hiçbirimizin statta maç izleme isteği olmadığını, oyuncuların sahaya çıkma isteği olmadığını, hepimizin eyleme destek vermek istediğimizi söylemek istiyorum. Hepimiz bir aradayız, tek vücuduz ve futbolu dimdik ayakta tutmaya söz veriyoruz.”
 
Gümüşdağ: Devlet arkanızda
 
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı arayıp geçmiş olsun demesinin ardından Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın Yıldırım’ın telefon numarasını Erdoğan’a verdiği ortaya çıktı. Dünkü ziyarette bunu sarı-lacivertlilerin 1 numarasına söyleyen Gümüşdağ, “Devlet büyüklerimiz bu olayın peşini bırakmayacak” dedi.
 
‘Güçlenerek çıkacağız’
 
GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kulüpler Birliği toplantısı öncesinde TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ile görüştü. Hasan Doğan Tesisleri’ndeki toplantının ardından Bakan Kılıç bir açıklama yaparken Türk futbolunun bu olaydan daha da güçlenerek çıkacağına vurgu yaptı:
 
“TÜRK futbolunun bu olaydan çok daha güçlenerek ve kuvvetlenerek çıkacağına inanıyorum. Spor denilince ilk akla gelen spor dostluk, barış ve kardeşliktir, saygı ve hoş görüdür. Sorunları masaya açıkça yatırarak ve bunları açıkça değerlendirerek öz eleştirimizi de yaparak geleceğe doğru yürüyeceğiz. Hepimize düşen görevler var bizler bunların bilincinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.”
 
Hacıosmanoğlu:  Profesyonel bir eylem
 
TRABZONSPOR Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu toplantının ardından soruları yanıtladı... Saldırının amacının sadece F.Bahçe olmadığını belirten Hacıosmanoğlu, “Burada bulunmamızın amacı; en insanlıkla bağdaşmayan saldırıyı değerlendirmekti. Bu F.Bahçe’ye yapılan bir saldırı değildir. Bize de yapılan saldırıdır, öyle kabul ediyoruz.   
 
Bu eylem amatörce değil, profesyonelce yapılan bir olay. Hareketli otobüse bunu yapmak kolay değil. Ateş edilen yerden 100 metre ileriye bir tüfek bırakılıyor. Bunu yapanlar gidip de 100 metre ileriye bırakmaz” ifadelerini kullandı.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim