• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Liderler Cumhurbaşkanı için oyunu kullandı

Liderler Cumhurbaşkanı için oyunu kullandı
Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş , oyunu eşi ve kızlarıyla Diyarbakır'daki Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulu'nda kullandı.

Demirtaş, oy kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

İşte Demirtaş'ın açıklamaları:

"Bugün ilk defa cumhurbaşkanı halk tarafından seçiliyor. Biz de oyumuzu kullanacağız. Sonuç ne olursa olsun barış kardeşlik kazansın istiyoruz. Sandığa giden demorkasi mücadelesine katkı sağlamış olacak.

Bütün halklar için en hayırlısı olur temennisiyle oyumuzu atıyoruz hayırlı olsun. Bugün ortaya ne sonuç çıkarsa çıksın demokrasi mücadelesi bitmiş olmayacak. Biz de kazansak sonlanmış olmayacak. Diğer adayalarda kazansa demokrasi arayışı devam edecek. Bugünkü bir başlangıç sadece.

'OYUNUZU KİME VERDİNİZ?'

Oyumu ezilenlerden yana olana verdim. Kabine içinde seçenek çok daha fazla değildi. Seçim sonucu buradan izleyeceğiz. İstanbul ve Diyarbakır'da koordinasyon merkezimiz var. Oradan takip edeceğiz."

KILIÇDAROĞLU: DEMOKRASİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ SEÇİM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Çankaya Çukurambar’daki Arjantin İlköğretim Okulun’da oyunu kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "İlk kez Cumhurbaşkanını halk seçecek. Halkın tercihlerine elbette saygı duyacağız. Oy kullanan bütün yurttaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu süreçte biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak demokrasi tarihimize çok önemli bir katkıda bulunduk. 14 siyasi parti bir aday üzerinde anlaştık. Bu çok önemli bir gelişmeydi. İleride Türkiye'nin demokrasi tarihini yazacak olanlar. Bu gelişmeye önem vereceklerdir. Seçimin çok zor koşullarda geçtiğini, eşit olmayan koşullarda geçtiğini herkes biliyor. Ancak bütün bunlara rağmen Türk siyasetine yeni bir üslup, yeni bir tarz geldi. Ekmeleddin Bey bu konuda yeni bir süreç başlattı aslında. Kendisinine şükran borçluyuz. Bu bağlamda çelebiliği, rahatlığı, ufku genişliği, bilgeliği bir anlamda hepimize öğretti. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Umarım bu seçimler halkımız için hayırlı olur. Kuşkusuz bu demokrasimiz için çok önemli bir seçim. Hep beraber göreceğiz ve sonuçlarını da öğrenmiş olacağız" dedi.

BAHÇELİ: HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli , Cumhurbaşkanlığı seçimi için oyunu Ankara'da kullandı.

MHP lideri Bahçeli, oyunu, Anıttepe İlköğretim Okulu'ndaki 1293 numaralı sandıkta kulandı. Bahçeli oyunun kullandıktan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Siyasi hayatimizin ve Cumhuriyet tarihimizin çok önemli bir gününde bulunuyoruz. İlk defa Cumhurbaşkanımız milletimiz tarafından seçilecektir. Onun için yüksek bir katılımla seçimin gerçekleşmesi devletimize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun." 

DESTİCİ: TERCİHİMİZE SAYGI DUYULMASINI İSTİYORUZ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Keçiören ilçesi Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi’nde 3201 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Destici, "Milletin tercihine hepimizin saygılı olması gerektiğini düşünüyorum. Bu neticede demokratik bir yarıştır yani bir futbol maçı oynamıyoruz ya da iki grup arasında bir kutuplaşmaya, kamplaşmaya gerek yok. Biz herkesin tercihine saygılıyız. Herkesin de bizim tercihimize saygı duyulmasını istiyoruz. Millet de kimde karar kılarsa o da milletimize hayırlı olsun. Kim çıkarsa çıksın hepimizin cumhurbaşkanıdır." diye konuştu.


 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim