• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Lider farkı açıyor

Lider farkı açıyor
Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, Kayseri Erciyesspor'u 2-1 yendi.

Karşılaşmaya konuk ekip Kayseri Erciyesspor hızlı başladı ve Edinho ile pozisyonlar yakaladı. İlk 15 dakikadan sonra toparlanan sarı lacivertliler Kuyt'ın 33. dakikadaki enfes vuruşuyla bulduğu golle 1-0 öne geçti. 

İkinci yarıda da ilk yarıya benzer bir senaryo vardı sahada. Erciyes yine devreye etkili başladı. 62. dakikada Gökhan Gönül'ün Yasin'e yaptığı hareket sonrasında konuk ekip penaltı kazandı. Topun başına geçen son haftaların formda ismi Edinho karşılaşmaya eşitliği getirdi. 

F.Bahçeli yıldızın göz yaşları

Golün santrasında ise bu kez Fenerbahçe sahneye çıktı. Kuyt'ın sağ kanattan ortasına Emenike kafayı vurdu top kaleci Gçkhan'dan döndü ve bu top Emenike'ye çarparak ağlarla buluştu ve Fenerbahçe tekrar öne geçti.

Sarı lacivertli ekip bu dakikadan sonra Sow ve Emenike ile sayısız gol pozisyonuna girdi ancak bunlardan yararlanamadı. Sow kaçırdığı pozisyonlardan sonra gözyaşlarına boğuldu ve sahayı ağlayarak terk etti.


FENERBAHÇE: Volkan - Caner, Alves, Bekir, Gökhan - Mehmet Topal, Emre, Alper - Sow, Kuyt, Emenike
K.ERCİYESSPOR: Gökhan - Cenk, Diakhate, Mangane, Emre - Traore, Mandjack, Yasin, Cenk Ahmet, Murat - Edinho 

KARŞILAŞMANIN AYRINTILARI

-GOL... Golden 1 dakika sonra Fenerbahçe golü buldu ve tekrar öne geçti... Caner soldan ortaladı Emenike kafayı vurdu kaleciden dönen top bir kez daha Emenike'ye çarptı ve ağlara gitti... 2-1
-GOL... 62. dakikada Gökhan Yasin'i düşürdü ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına Edinho geçti... golü buldu... 1-1
-53. dakikada Traore'nin kafa vuruşunu Volkan harika bir kurtarışla kornere çeldi.
-Karşılaşmada ilk yarı sona erdi.
-GOL... 33. dakikada Sow'un pasında Kuyt ceza sahasına girdi ve sert vurdu... Topu kale tavanına taktı... 1-0
-29. dakikada Emre'nin pasında Emenike topla buluştu ve rakip yarı sahaya daldı. 2'ye 1 pozisyonda Emenike pasını sol kanattaki Kuyt'a aktarmak yerine kendisi şut çekince Fenerbahçe mutlak bir gol pozisyonundan oldu.
-19. dakikada Emenike ceza sahası dışından sert vurdu kaleci Gökhan topu kornere çeldi.
-Daha 1. dakikada Erciyesspor üst üste iki önemli pozisyondan yararlanamadı. Sağdan gelen ortaya Edinho kafa vuruşunu yaptı topu Volkan güçlükle kornere çeldi. Devamında gelen kornerde yaşanan pozisyonda ise topu çizgiden Kuyt çıkardı.


'Aç kapıyı Veysel efendi Fener'in maçı var'

GOLDEN SONRA HABABAM SEVİNCİ
Fenerbahçe’li futbolcular 33. dakikada Kuyt’ın attığı muhteşem golün ardından çalan Hababam Sınıfı müziği ile sevinirken futbolcular ilginç bir gol sevinci gerçekleştirdiler. Fenerbahçe maçına gittikleri için unutulmaz filmde Mahmut Hoca tarafından tek ayak üstünde bekletilen Hababam Sınıfı öğrencilerine gönderme yapan kaptan Emre önderliğindeki Fenerbahçeli futbolcular Hababam Sınıfı’nın oturduğu tribünün önüne gelerek tek ayak üstünde durdular ve unutulmaz filmin unutulmaz sahnesine gönderme yaptılar… 

 

KÜFÜR UYARILARI İŞE YARADI
Fenerbahçeli taraftarlara günler öncesinden yapılan küfürlü tezahürat uyarısı işe yaradı. Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu’nu tribüne küfürlü tezahüratlarla çağıran sarı lacivertliler bu karşılaşmada bunu yapmadılar. 


ALVES DÖNDÜ
Bruno Alves formasına kavuştu. Ayak tenisi oynarken sakatlanan futbolcu 3 haftalık aranın ardından sahadaydı. Bruno Alves’in savunmadaki partneri ise Bekir İrtegün oldu.


EGEMEN YETİŞMEDİ
Sol dizinden sakatlığı bulunan Egemen dünkü maçta yer almadı. Egemen iyileşmesine rağmen maçta riske edilmedi. Son antrenmanda ağrıları artan futbolcu bu nedenle kadroya alınmadı. 


KONTENJANA TAKILANLAR
Cristian, Holmen ve Kadlec yabancı kontenjanına takılan isimler oldu. 2 maçlık kırmızı kart cezası biten Cristian da karşılaşmada tribüne çıkan isimlerden biri oldu.


İDEALE YAKIN KADRO
Fenerbahçe, uzun süre sonra ideale yakın bir kadro ile sahaya çıktı. İdeal kadrodan sadece Egemen yoktu.

MAÇ ÖNCESİ İSTATİSTİKLER
51 puanla Süper Lig'in lideri olan sarı lacivertli ekip 23 karşılaşmada 16 galibiyet alırken 3 kez berabere kaldı ve 4 kez de mağlup oldu. Bu karşılaşmalarda rakip filelere 51 gol gönderen Fenerbahçe, kendi kalesinde 26 gol gördü.

Sarı kanarya, seyircisi önünde oynadığı 12 karşılaşmada ise mağlubiyet yüzü görmedi. 10 galibiyet alıp 2 kez berabere kalan Fenerbahçe, taraftarlarına 33 kez gol sevinci yaşatırken kendi kalesindeki 9 gole engel olamadı.

Kayseri Erciyesspor ise 25 puanla 17. sırada bulunuyor. 24 karşılaşmada 7 galibiyet alıp 4 kez eşitliği bozamayan Erciyes, 25 gol bulurken kendi kalesinde 36 gol gördü. Misafir ekip deplasman maçlarında ise 3 galibiyet aldı, 2 kez berabere kaldı ve 7 karşılaşmadan mağlubiyetle ayrıldı. Erciyesspor deplasman maçlarında 13 gol bulurken kalesinde 16 gol gördü.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim