• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Lice Davası Devam Ediyor

Lice Davası Devam Ediyor
1993 yılında Diyarbakır'ın Lice ilçesinde aralarında dönemin Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın da bulunduğu 16 kişinin öldüğü...

1993 yılında Diyarbakır'ın Lice ilçesinde aralarında dönemin Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın da bulunduğu 16 kişinin öldüğü olaylara ilişkin açılan dava, İzmir'de görülmeye devam edildi. Duruşmaya verilen arada açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Mağdurlar burada, tanıklar burada, ölenlerin yakınları burada fakat sanıklar yok" dedi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, 22 Ekim 1993'te dönemin Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın da aralarında bulunduğu 16 kişinin yaşamını yitirdiği olaylara ilişkin açılan dava, güvenlik nedeniyle İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edildi. Davaya verilen öğle arasında duruşmaya katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, açıklamalarda bulundu.

"Mağdurlar burada, tanıklar burada, ölenlerin yakınları burada fakat sanıklar yok" diyen CHP'li Tanrıkulu, "Sanıkların bir tanesinin Singapur'da öldüğü ifade ediliyor ki dönemin birçok insan hakları ihlallerinden sorumluydu, üsteğmendi o zaman Diyarbakır'da. Diğer sanık, bizim tanıklığımızda işkence talimatı veren Eşref Hatipoğlu. 7 Ekim'de bu mahkemeye duruşmaya geleceğine, kaçak bir şekilde 18 Eylül'de avukat ve mağdur yakınları olmadan ifade verip adeta mahkemeden kaçırıldı. Bugün de duruşmada yok" şeklinde konuştu.

Lice Adalet Arıyor Platformu adına açıklamalarda bulunan Şiyar Kaymaz, "Davanın güvenlik gerekçesiyle İzmir'e nakledilmesinden 2 yıl sonra davaya 3 bin 200 kilometre katederek gelen aileler, Eşref Hatipoğlu'nu bir türlü sanık sandalyesinde göremediler. Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın, uzman çavuş Yüksel Bayar'ın, öğretmen Ali Nurettin Soyer'in de katillerinin peşindeyiz" dedi.

Duruşmayı takip eden bir diğer isim HDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ise "Dava açılması için yürütülen mücadelede bir başarı sağlandı. Fakat sadece 2 sanık var. Bu katliamı işleyenler, işletenler ve arkasındaki güçler sadece 2 kişi değil" ifadelerini kullandı.

Duruşmaya öğle arasının ardından devam edilecek.

Lice Davası Devam Ediyor

Lice Davası Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim