• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Libya'da onlarca ceset kıyıya vurdu

Libya'da onlarca ceset kıyıya vurdu
Daha iyi bir hayat için Afrika’dan Avrupa’ya kaçak yollardan gitmeye çalışan 100 kadar göçmenin cansız bedenleri dün Libya'da El-Karbuli kıyılarına vurdu.

Afrika’dan Avrupa’ya kaçak yollardan gitmeye çalışan 100 kadar göçmenin cansız bedenleri dün başkent Trablus’un 50 kilometre doğusundaki El-Karbuli’nin kıyılarına vurdu. Libya Sahil Güvenlik yetkilisi Abdüllatif İbrahim, kurbanlardan beşinin çocuk olduğunu söyledi

Cuma günü 250 kaçak göçmeni taşıdığı tahmin edilen tekne Libya açıklarında alabora olmuş, yalnızca 16 kişi kurtarılabilmişti. Aramalara katılan İtalyan donanması da 19 kaçak göçmenin cesedine ulaştı.

2011’de Muammer Kaddafi’nin NATO müdahalesiyle devrilmesinden bu yana, istikrara kavuşamayan Libya, insan kaçakçılarının merkezine dönüştü. Ocak ayından bu yana Afrika’dan yola çıkıp, İtalya’ya ulaşan kaçak göçmenlerin sayısının 140 bine ulaştığı belirtiliyor.

İtalyan donanması, geçtiğimiz hafta sonu, 192’si kadın, 156’sı çocuk 4 binden fazla göçmeni kurtardığını açıkladı. Son 1 yılda binin üzerinde göçmen de yaşamını yitirdi.

Bu arada Libya  Deniz Kuvvetleri Sözcüsü Eyyub Kasım, batan teknedeki göçmenlerin cesedine ulaşılması için cumartesi gününden bu yana denizde arama çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.

TEKNEDE KAÇ KİŞİ OLDUĞU BİLİNMİYOR

Teknede toplam kişi sayısına dair bir bilginin olmadığını ifade eden Kasım, Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetlerinin imkanlarının kısıtlı olduğunu ve ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini söyledi.

"AFRİKA KÖKENLİ OLDUKLARINI BİLİYORUZ"

Kasım, "Afrikalı kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 200'ü geçti. Karşılaştığımız bir diğer problem, bu ve benzeri olaylarda uyrukları bilinemediği için cesetleri kimsenin teslim almaması. Ten renklerinden sadece Afrika kökenli olduklarını biliyoruz" dedi.

AŞIRI YÜK NEDENİYLE BATTI

Kasım, hükümete ve uluslararası kurumlara Afrikalı göçmenlerin Avrupa'ya kaçışta sıkça başvurduğu "yasa dışı göç" meselesiyle ilgilenmeleri çağrısında bulundu.

Libya üzerinden Avrupa'ya geçmek isteyen Afrikalı kaçak göçmenleri taşıyan teknenin aşırı yük sebebiyle batmış olma ihtimali üzerinde duruluyor.

libya-001.jpg

libya1.jpg

olu.jpg

olu2.jpg

olu3.jpg

olu4.jpg

olu5.jpg

olu6.jpg

 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim