• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Libya Akademik Ateşesi Latif’ten Rektör Özer’e Ziyaret

Libya Akademik Ateşesi Latif’ten Rektör Özer’e Ziyaret
Libya Büyükelçiliği Akademik Ateşesi Dr.Abdulatif Latif, Uluslararası öğrenciler konusunda temaslarda bulunmak üzere Zonguldak'a gelerek Bülent Ecevit...

Libya Büyükelçiliği Akademik Ateşesi Dr.Abdulatif Latif, Uluslararası öğrenciler konusunda temaslarda bulunmak üzere Zonguldak'a gelerek Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'i ziyaret etti. BEÜ Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Varım Numanoğlu ve Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu da katıldı.

Bülent Ecevit Üniversitesi uluslararası eğitim platformlarında yükselen başarısıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Libya Büyükelçiliği Akademik Ateşesi Dr.Abdulatif Latif çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere BEÜ'ye geldi. İlk olarak BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'i ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette özellikle lisansüstü eğitiminde BEÜ'nün olanakları ve Libyalı öğrencilerin durumları hakkında konular ele alındı. Görüşmede bundan sonraki süreçte yapılacaklar konuşuldu.

Libya Büyükelçiliği Akademik Ateşesi Dr.Abdulatif Latif, BEÜ Rektörü Prof.Dr.Mahmut Özer'in göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek, şimdi ve gelecekte yapılacak olan akademik ve sosyal işbirliklerinin özellikle Libyalı öğrencileri için çok faydalı olacağını belirtti.

Libya Akademik Ateşesi Abdulatif Latif'in ziyaretinden mutluluk duyduğunu dile getiren BEÜ Rektörü Prof.Dr.Mahmut Özer, "Ülkemizin Libya ile çok eskilere dayanan tarihi bir bağı söz konusudur. Üniversitemiz kalite ve uluslararasılaşmaya çok önem vermektedir. Özellikle son yıllarda gerek yabancı öğretim üyesi gerekse yabancı öğrenci sayısında ciddi artışlar sağlandı. Üniversitemizde 12 ülkeden 20 öğretim üyesi, 62 ülkeden 550'nin üzerinde uluslararası öğrenci bulunmaktadır. Üniversitemize gelen akademik personel ve öğrencilerin yabancılık çekmemesi için her türlü olanak sunulmaktadır. Bu çerçevede Libya ile ilişkilerimizi güçlendirmeyi çok faydalı görüyoruz." diyerek ziyaretle ilgili düşüncelerini ifade etti.

Görüşme Prof. Dr. Mahmut Özer'in Libya Akademik Ateşesi Dr. Abdulatif Latif'e hediye sunması ile sona erdi.

Ziyaretin devamında Libya Büyükelçiliği Akademik Ateşesi Dr. Abdulatif Latif, BEÜ İnşaat Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Bilim ve Teknoloji Uygulama Araştırma Merkezi (ARTMER) laboratuvarlarında kapsamlı incelemelerde bulundu.

Libya Akademik Ateşesi Latif’ten Rektör Özer’e Ziyaret

Libya Akademik Ateşesi Latif’ten Rektör Özer’e Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim