• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Leylekler Yeni Belediye Binasına Yerleşti

Leylekler Yeni Belediye Binasına Yerleşti
Sındırgı ile özdeşleşen leylekler, eski belediye binasını terk ederek yeni belediye binasına yerleştiler.

Sındırgı ile özdeşleşen leylekler, eski belediye binasını terk ederek yeni belediye binasına yerleştiler.

Balıkesir'in Sındırgı Belediyesi insan hayatına verdiği önemi hayvan hayatına da veriyor. Sındırgı Belediyesi 1962 yılında yapılan ve yetersiz kalan belediye hizmet binasını yıkıp yerine yeni bina yapabilmek için çalışma başlattı. İhalesi ve yer teslimi yapılan bina yıkılabilmesi için bacasında bulunan yavru leyleklerin uçması beklendi. 3 milyonluk yatırım leylek yavruları nedeniyle 45 gün gecikmeli başladı. Leylek yavruları uçtuktan sonra belediye ekipleri leylek yuvasını direk üzerine yapılan platforma taşıdı ve leylekler göç zamanına kadar direk üzerine taşınan yuvalarında yaşadı.

Mart ayı ile birlikte leylekler gelmeden önce yuva yeni belediye binası üzerine taşındı. Yeni hizmet binası projesinin her aşamasında doğaya saygı olduğunu vurgulayan Sındırgı Belediye Başkanı Yavaş, jeotermalle ısınan belediyede çatıda yer olmadığını ama leylek yuvasını yeni belediye binasına taşıdıklarını kaydetti.

Yeni belediye hizmet binası biter bitmez ekipler ilk olarak ilçeyle özdeşmiş leyleklerin yuvasını yerine taşıdı. Başkan Yavaş leylek yuvasıyla ilgili olarak, "Her ilçenin kendisine değer katan farklı alanları söz konusu. Bizlerde Sındırgımızda doğal hayatı, doğal yaşamı korumak adına, güzel işler adına bundan 4- 5 ay önce eski binayı yıkabilmek için bacadaki leylek yavrularının uçmasını bekledik. 1962 yılında yapılan eski belediye binamızın bacasında leylek yuvası vardı. O yuvadaki yavruların uçması için yıkım işine bir buçuk ay geç başladık. Eski bina yerine yapılan yeni bina belli bir noktaya geldi. Mart ayı itibarıyla leylekler gelmeden önce leylek yuvasını yeni belediye binamıza taşıdık ve misafirimizi bekliyoruz. Yeni belediye binamızda bizimle birlikte leyleklerinde yer almasını istiyoruz. Sındırgı'da doğa ile iç içe olabilmek için böyle bir projede yer almak bizi son derece mutlu etti. Bizler daha önce İlçemiz genelinde bir projeye imza attık. Elektrik direkleri üzerinde bulunan 23 tane leylek yuvasını tekrar inşa etmiştik. Bu proje ile leyleklerin elektrik tellerine takılarak ölmelerini engellemiş olduk" dedi.

Başkan Yavaş'ın konuşmalarından sonra leylekler Sındırgı'ya geldi ve yeni belediye binasındaki yuvalarına yerleşti.

Leylekler Yeni Belediye Binasına Yerleşti

Leylekler Yeni Belediye Binasına Yerleşti

Leylekler Yeni Belediye Binasına Yerleşti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim