• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

’Leyla’nın Evi’ Oyunu Bilecikliler İle Buluştu

’Leyla’nın Evi’ Oyunu Bilecikliler İle Buluştu
Türkiye'de izlenme rekorları kıran "Leyla'nın Evi" oyunu Bilecikliler ile buluştu.

Türkiye'de izlenme rekorları kıran "Leyla'nın Evi" oyunu Bilecikliler ile buluştu.

Zülfü Livaneli'nin 2006 yılında çıkardığı "Leyla'nın Evi" adlı romanından esinlenerek Tiyatrokare tarafından sahneye taşınan "Leyla'nın Evi" adlı müzikli oyunu Bilecikli tiyatro severler ile buluştu. Organizasyon işini yapan prodüksiyon şirketinin sahibi Ercüment Doğan, Bilecik halkını güzel bir oyunla buluşturmadan dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, "60 baskı yaparak Türk edebiyatının en çok sevilen eserleri arasına giren kitap, çeşitli hilelerle evi elinden alınan bir İstanbul hanımefendisinin Boğaz içindeki yalısını terk ederek, Beyoğlu'nun arka sokaklarında yaşamak zorunda kalmasını anlatıyor. Oyunda, biri eski İstanbul, diğeri hip hop kültüründen iki kadının dostluğu seyircilerin yüreğini kazanır. İki farklı kültüre hoşgörüyle, sevgiyle ve gülümseyerek bakmasını öğretiyor. Bilecikli tiyatro severlerinde oyun sonunda dakikalarca ayakta alkışlamasından da görüyoruz oyunun başarısıdır. Ama bu salonun bugün dolması gerekmekteydi. Ama dolmadı Bilecik halkının biraz daha bu tür oyunlara ilgi göstermesi gerekiyor" dedi.

"HİÇ BİR YILIM TİYATROSUZ GEÇMEDİ"

Oyuncu Celile Toyon, oyunculuğa 1961 yılında İstanbul Konservatuarına girerek başladığını ve 5 yıllık okulu 4 yılda bitirip mezun olduğu söyledi. Yazın amatör bir grupla Erdek şenliklerine katılarak tiyatroya ayak bastığını söylen Toyan, sözlerine şöyle devam etti:

"1961 yılında yola çıkış o çıkış, hiç bir yılım tiyatrosuz geçmedi. 55 senelik zamandan bahsediyoruz. Bir ömür gibi yani ama yine dünyaya gelsem aynı şeyi yapardım. Sahne benim için benim vatanım ve ben vatanımda özgür olarak yaşamaktan çok mutluyum. Leyla'nın Evi'nin 6'inci sezonu. Biraz benim isteğim oldu ama sağ olsun Nedim Saban projeye çok inandı, çok sahip çıktı. Bir yaz boyu planlandı bu oyun ve öyle provaya girdik. Ben inanıyordum zaten bu kadarını beklemiyordum ama dolu, dolu 2 sezon bekliyordum. Türkiye'de tiyatro koşulları çok değiştiği için zaman olarak, maliyet olarak bu kadar yıl süreceğini ummuyordum. Bunca yıl çok güzel gitti bizde çok sevdik herhalde onunda etkisi oluyor. Severek oynamak tabii ki çok önemli. Böylece bu yıla kadar vardık, herkes bu oyunun 10 yıl sürer diyor bakalım."

"BENİM TEK KORKUM VAR KALEM TUTMAYI UNUTACAKLAR"

Kendisinin gençlerle sürekli iç içe olduğunu belirten Toyon, "Benim tek korkum var kalem tutmayı unutacaklar. Kitabı, gazeteyi eline alıp okumak çok önemli. Gençler bizim geleceğimiz. Benim vatanımın da hepimizin yaşadığı bu vatanında geleceği gençler. Bir kusur varsa kuşkusuz önceliği bizde. Biz bir şeylere hazırlanamadan, hazırlayamadan girdik belki de. Ben gençlerin her şeyi başarabileceğini, gereğinde aslan yürekleriyle her şeyi yapabileceklerine inanıyorum" dedi.

"BİLECİK'İN MUTLAKA KENDİ TİYATROSU OLMALI"

Usta tiyatrocu Celile Toyon, Bilecik yeni yeni geliştiğini bu gelişmenin çok belli olduğunu belirterek, "Burada kendi tiyatronuzu, kendi edebiyat matinelerinizi belki ileride ufakta olsa sinemasal çalışmalarınızı yapabilirsiniz. Burada işin en güç yanı maddi kısmı halledilmiş. Bilecik'in mutlaka kendi tiyatrosu olmalı. Çocuk tiyatrosu olmalı. Çocuk tiyatrosu geleceğin seyircisini yetiştirecek. Sanatla uğraşan insandan asla zarar gelmez. Sanatçı barışmaya giderken cebinde bıçakla gitmez. Bugün Dünya'da da yüzümüzü ağartan politikacılar değil biliyorsunuz ki sanatçılar. Bir film çekiliyor ödül üstüne ödüller alıyor" ifadelerine yer verdi.

Oyunu Bilecik İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ve eşi de izledi.

’Leyla’nın Evi’ Oyunu Bilecikliler İle Buluştu

’Leyla’nın Evi’ Oyunu Bilecikliler İle Buluştu

’Leyla’nın Evi’ Oyunu Bilecikliler İle Buluştu

’Leyla’nın Evi’ Oyunu Bilecikliler İle Buluştu

’Leyla’nın Evi’ Oyunu Bilecikliler İle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim