• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Levent Uysal’dan, YGS Öncesi Gençlere Motivasyon Desteği

Levent Uysal’dan, YGS Öncesi Gençlere Motivasyon Desteği
Üniversiteli adaylarının heyecanla beklediği YGS'ye sayılı günler kala Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, gençlere tavsiyelerde...

Üniversiteli adaylarının heyecanla beklediği YGS'ye sayılı günler kala Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, gençlere tavsiyelerde bulundu.

Pazar günü yapılacak üniversiteye geçiş sınavlarının ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) günler kaldı. Gençlerin zaten 12 yıldır bugüne hazırlandıklarını söyleyen Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, "Zaten gençlerimiz hazır, 12 yıldan beri bugüne hazırlanıyorlar. Hiçbir şey yapmalarına gerek yok, özellikle sınav öncesi dingin bir gün geçirsinler. Yiyeceklerine dikkat etsinler, midelerini fazla yormasınlar, dostlarıyla güzel vakit geçirsinler, negatif enerji yüklenmesinler. Bu doğrultuda devam edildiğinde zaten başarılı olacaklar" tavsiyelerinde bulundu.

"SINAV SÜRESİ BİTTİKTEN SONRA LÜTFEN İŞARETLEME YAPMAYIN"

Sınav süresinin bittiği söylendikten sonra kâğıtlara herhangi bir işaretleme yapılırsa kameralardan tespit edilip sınav iptaline maruz kalınabileceğini hatırlatan Levent Uysal, "Sınav esnasında konulan kurallara lütfen uyun. Evden çıkmadan eksik evrak olmaması için kontrollerinizi iyi yapın. Sınav bitiminde süre bitti dediklerinde lütfen herhangi bir şey işaretlemeye devam etmeyin. Kısaca kendi iyiliğiniz için bütün kurallara uyun bu sayede hiçbir problem yaşamazsınız" dedi.

"12 YILLIK BİRİKİMLERİ SINAVI GEÇMELERİNE YETECEK"

Tüm gençlerin sınavının iyi geçmesini dilediğini belirten Uysal, açıklamalarına şöyle devam etti: "Hepsinin sınavı çok iyi geçecek. 2 buçuk milyona yakın öğrencimiz giriyor. Hepsi birbirinden değerli bilgilere sahip ama ister istemez gençlerin bir bölümü ikinci sınava odaklanacak. YGS puanlarıyla girebilecekleri özellikle ön lisans bölümleri ya da direk geçecekleri meslek yüksekokulları var oraları kontrol etsinler. Nişantaşı Üniversitesi'ne gelirlerse uzman arkadaşlarımız onlara destek vereceklerdir. Ama lütfen panik yapmasınlar. 12 yıldan beri hazırlanıyorlar, bilgileri bu sınavı geçmelerine yetecektir."

"EBEVEYNLER HER ZAMANKİNDEN DAHA HASSAS DAVRANMALI"

Sınav stresine girecek üniversiteli adayları için anne babalara düşen görevlere de değinen Uysal, "Ebeveynleri, arkadaşlarımıza o gün bir kat daha sevgi göstersinler. Onların yanlarında olduklarını, uzun yıllar yanlarında olacaklarını, onlara destek verdiklerini hissettirsinler, strese sokmasınlar. Çünkü gençlerimiz artık çok bilinçli. Yeni Türkiye'yi temsil edecek gençlerimiz gerçekten bilinçli. İşlerini gayet iyi biliyorlar mutlak surette de başarılı olacaklar" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim