• BIST 9733.46
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Levent Gök: 1 Kasım seçimlerine ciddi ölçüde şaibe karışmıştır

Levent Gök: 1 Kasım seçimlerine ciddi ölçüde şaibe karışmıştır
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, “1 Kasım seçimlerine ciddi ölçüde şaibe karışmıştır. İktidar el koymak istediği medya kanallarıyla seçimleri manipüle etmek istemektedir” dedi.

Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına tepkiler devam ediyor. Koza İpek Holdingin Ankara’daki merkez binasını ziyaret eden Levent Gök, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.Yaşananları büyük bir dehşet içerisinde, Türkiye’de anayasal güvence ile korunmak istenen mülkiyet hakkının devlet tarafından yok edilmek istendiği günü yaşadıklarını söyledi. Gök, “Devlet eliyle bugün bir mülkiyet AKP’nin ve iktidarın emrine sunulmak isteniyor. Mafyanın çek, senet tahsilatı gibi bugün kamu gücünü kullanarak bir mülkiyeti, holdingi AKP iktidarının emrine sunmak istiyor. Böyle bir tablonun hukuk devletinde yeri yoktur. Yapılanların tümü anayasanın ayaklar altına alınmasıdır. Hukuk devletinde kimi hakimlerin AKP’nin kalemşörlüğüne soyunduğu günleri yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

'MÜLKİYET, HABERLEŞME HAKKI BUGÜN YERLE BİR EDİLMEKTE'

Kimse hakkında kesinleşmiş mahkeme kararı olmadan bir ceza uygulamasının yapılmasının mümkün olmayacağını kaydeden Gök, “Bugün bir savcının talebiyle mahkeme olmadan, deliller tartışılmadan ve kimsenin kendini savunmasına fırsat verilmeden baştan savcının cezayı kestiği bir soruşturma yaşıyoruz. El konulan şirketin sahip olduğu medya kanallarıyla halkın haber alma ve haberleşme hürriyetine ağır bir darbe indirilmek istenmektedir. Atanmak istenen kayyumların her biri AKP ile içli dışlı olan kişilerdir. Dolayısıyla bugün bir şirket ve onun medyası AKP iktidarının emrine devletin gasbıyla el değiştirilerek sunulmak istenmektedir. Böyle bir tablo vahimdir. Mülkiyet, haberleşme hakkı bugün yerle bir edilmektedir.” şeklinde konuştu.

'SEÇİMLER MANİPÜLE EDİLMEK İSTENMEKTE'

Gök, açıklamalarına şöyle devam etti: ”Seçimlere birkaç gün kala Türkiye’de seçimler manipüle edilmek istenmektedir. AKP iktidarı muhalif kesimlerin sesini duyurabildiği bazı kanallara da el koymak suretiyle tek yayınlık bir yayın anlayışıyla 1 Kasım seçimlerine doğru halktan ne kadar korktuğunu ifade etmek istemektedir. Bu yapılanların hesabı sorulur. Bunlara karşı sesini yükseltmeyenler bilmelidir ki yarın sıra onlara gelecektir. Böyle gözü kara çılgınca ve hiçbir hukuku tanımadan ve hukukun bütün unsurlarının yok edildiği ortam Türkiye’nin layık olduğu bir ortam değildir.

“YEZİD’LERE KARŞI MÜCADELE DEVAM EDECEKTİR”

Bu yaşananların bir Muharrem ayında gerçekleştiğini söyleyen Gök, “Yüzyıllar önce Yezid’e karşı boyun eğmeyen Hz. Hüseyin’i anma günlerini yaşadığımız bu günlerde Yezid’lerin dağda türediği ve halka karşı haksızlık ettiği günlerde herkes bilmelidir ki, Yezid’lere karşı mücadele devam edecektir. Eğer bir suç varsa herkes yargılanmalı, ceza ondan sonra kesilmelidir. Ama daha yargılanma yapılmadan cezanın verilmesi bir şirketin mülkiyet hakkının böylesine hoyratça ve mafyavari yöntemlere el değiştirmesi kabul edilebilir değildir. Bir gün bu hukuksuzluğu yaratanlar da hukuku arayacaklardır.” diye konuştu.

“1 KASIM SEÇİMLERİNE CİDDİ ÖLÇÜDE ŞAİBE KARIŞMIŞTIR”

Türkiye’nin dış dünyada büyük bir itibar kaybettiğini aktaran Gök, şunları kaydetti: ”1 Kasım seçimlerine ciddi ölçüde şaibe karışmıştır. İktidar el koymak istediği medya kanallarıyla seçimleri manipüle etmek istemektedir. Zaten tek yanlı havuz medyasıyla yönlendirdiği Türk halkına karşı muhalif kesimin sesini duyurabildiği bazı kanalları da kendi havuzuna almak suretiyle halkın haberleşme hakkına hükümet müdahale etmiştir. Bunların tümünü kınıyoruz.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim