• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Levent Eriş Samimi Ve Umutlu Konuştu

Levent Eriş Samimi Ve Umutlu Konuştu
Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Levent Eriş, Halil Onultmak Spor Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Levent Eriş, Halil Onultmak Spor Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Takıma yeni kazandırılan isimlerden, ligin ilk devresinde kaybedilen puanlara ve 3. Lig'in zorluklarına kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulunan Eriş, ligin ikinci yarısı için umutlu konuştu.

Uncubozköy Halil Onultmak Spor Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Levent Eriş merak edilen konular hakkında konuştu. Uzun süredir basın mensuplarıyla bir araya gelmeyi arzuladığını ifade eden tecrübeli teknik adam, "Bu güzel birlikteliği sağladığınız için ve bizimle birlikte olduğunuz için mutluyum. Manisa'da geçtiğimiz dönemde birçoğunuzla birlikte güzel günleri birlikte yaşadık. Dolayısıyla burada olduğunuz için mutlu oldum. Belki 2016 yılının ilk günlerinde oldu ama arada geldiğimiz için bir araya gelme fırsatımız olmadı. Bundan sonraki süreçte Salı günleri basın toplantısı yapmayı planlıyoruz" dedi. Ligde geride kalan süreci değerlendiren Eriş, "İlk devrenin son üç haftasını iyi bitirdiğimiz söylense de ben başarısızlığı orta sıraları hazmeden birisi değilim. Takımımızın bulunduğu şu anki konum beni memnun etmiyor. Elbette tarihinde ilk kez profesyonel ligde olan bir takımın başındayım. Ama gelecek için buradayız. Daha önce nasıl başardıysak burada da aynı başarıları yakalamak istiyoruz. Tabi ki sevenimiz sevmeyenimizde olacaktır. Bu konuda asla fikirlere karşı gelecek biri değilim. Benim yaşam görüşüm bu. Manisa Büyükşehir Belediyespor'a ilk senesinde Play-off oynatmak istiyoruz. Bunu başarabilirsek bir üst lige çıkabiliriz" dedi.

FUTBOL ZAMAN İSTEYEN BİR OLUŞUM

Ligin ikinci devresinde oluşturmaya çalıştıkları kadro ile Play-off oynamak istediklerini ifade eden Eriş, "Futbolda bazen her şey istediğiniz gibi olmuyor. Bazen çok iyi bir takım kurarsınız hedeften uzaklaşırsınız. Vasat takım kurarsınız bir bakarsınız takım bütünlüğü yakalanmıştır istediğiniz hedefe ulaşırsınız. Bekleyip göreceğiz. Zaman bunun ilacı olacaktır. Futbol zaman isteyen bir oluşum. Çok kolay bir ligde değiliz. Yukarıdan indikçe lig zorlaşıyor. Futbol adına bir şey oynanmıyor" diye konuştu.

FUTBOLU YÖNETENLERE ŞİKÂYETLERİMİ İLETİYORUM

Alt liglerde yaşanan sıkıntılara değinen Eriş, federasyon yetkililerine ve Fatih Terim'e bu konuda sürekli mesaj gönderdiğini belirterek, "Bu süreci birazda yukarıda ki insanların takip etmesini istiyorum. Hakemler dâhil olmak üzere bunlarla ilgili sürekli mesajlarımızı iletiyoruz. Ümit ediyorum burayı da dikkate alacaklardır. Derdimiz Türk futbolunda oyuncu yetiştirilmemesi ama aşağıya önem verilmiyor. Görevli kişilere, futbolu yöneten kişilere ricada bulunduk. Umarım onlarda bu ligi daha fazla takip edeceklerdir. Yoksa taşıma suyla değirmen dönmez. Böyle devam ederse yurt dışından oyuncu transferi yapmaya devam ederiz" şeklinde konuştu.

12 OYUNCUYLA YOLLAR AYRILDI

Kadrolarından 12 oyuncuyla yollarını ayırdıklarının altını çizen Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Eriş, "Yani bu yolların ayrılmasının nedenlerini yeterli ve yetersizlik olarak değerlendirmeyelim. Herkesin kendine göre bir hedefi vardır. Bizde bu hedefler doğrultusunda bir takım kurmaya çalıştık. Giden oyuncularımızın birçoğu BAL Ligi oyuncusuydu. Bizde yukarıları hedefleyen bir takım olarak sevgili kardeşlerimizle ortak karar verdik. Bu anlamda kimseyi suçlayacak konumda değiliz. Şunu bilmenizi isterim ki Manisa Büyükşehir Belediyespor'un önünü açmak adına böyle bir karar aldık. Ama sezon başında kadroda bulunan 9 oyuncuyla yolumuza devam ediyoruz. Onların yetenekli ve gelişime açık oyuncular olduğunu düşünüyorum. Transfer edenlere teşekkür ediyorum. İnşallah bu arkadaşlarımız ve yeni katılan arkadaşlarımızla iyi bir süreç yaşamak istiyoruz" dedi.

ÜÇ OYUNCU DAHA TRANSFER EDECEĞİZ

Üç oyuncu daha transfer etmeyi planladıklarını belirten Eriş, "Zaten sayımız geldiğimizde yüksek bir sayı değildi. İlk devrede 16 oyuncuyla maçlara çıktığımız süreç oldu. Kaliteli oyuncu almaya özen gösteriyoruz. Takdir edersiniz ki devre arasında böyle oyuncuları da bulmak zor oluyor. Sağ olsunlar bize itibar eden oyuncularımız burayı öncelik olarak tercih ediyorlar. Şu ana kadar bütün liglerden oyuncu aldık. Stoper, orta saha ve forvet bölgesine birer oyuncu daha alacağız. Bu konuda aceleci değilim" şeklinde konuştu.

BÜYÜK PARALAR VEREREK TRANSFER YAPMADIK

Kadrolarına kazandırdıkları oyuncuların kamuoyunda büyük paralarla alındığı şeklinde bir algı oluşturmaması gerektiğini dile getiren Eriş, "Şunun altını çizerek belirtmek isterim ki büyük paralar harcayıp transferler yapmadık. Mehmet Yıldız, Eren Aydın, Erkan Taşkıran, İskender Alın ve İbrahim Akın gibi oyuncularla tek tek görüştük. İyi bir vizyon oluşturmaya çalışıyoruz ama büyük paralar verecek durumda değiliz. Kimin parasını kime vereceğiz. Önce bizim ayaklarımız yere bir sağlam basacak ve nerede olduğumuzu unutmayacağız" dedi.

TRANSFERLERE YAPILAN ELEŞTİRİLERİ CEVAPLADI

Kadrolarına yaşı ilerlemiş futbolcu aldıkları yönünde sorulan bir soruya cevap veren Eriş, "Şimdi İlker Avcıbay evet 37 yaşında ama bu takıma ağabey ihtiyacı vardı. Bakın rol modelleri çok önemlidir. İlker bu şehirde güzel başarılar elde etmiş bir kardeşimiz. Bu takıma en büyük katkıları sağlayacak bir oyuncu profiline sahiptir. Yine Ferdi Elmas'ın geçmişine bakarsak oynamadığı Süper Lig takımı kalmadı. Buna Galatasaray dâhildir. Bugün üst düzey takımlar 33 yaşında oyuncu alırken eleştiri yapılmazken, biz 3. Lig takımı olarak Ferdi Elmas gibi bir oyuncuyu kadromuza kattığımız için insanların mutlu olması gerekiyor. Sancaktape maçında oyuna girdi gol pasını atan oyuncu. Ama henüz hazır olmadığını söyleyebilirim. Mustafa Tirkayi'yi de insanlar galiba iyi takip etmemiş. Kendisi bize İngiltere'den geldi. Geçmişe bakarsak Hakan Balta, Uğur İnceman gibi oyuncular Almanya'dan 4. Lig'den gelmişti. Oranın 4. Ligi bizim PTT 1. Ligimize eşdeğer ligler. Mustafa Tiryaki'nin kötü bir Göztepe macerası var. Ancak bu süreçte annesini kaybetti ve Türkiye'yi terk etmek zorunda kaldı. Ben daha önce çalıştırdığım takımlarda Mustafa Tiryaki'yi çok istedim ama alamamıştım" diye konuştu.

FUTBOLDA ATANINIZLA TUTANINIZ İYİ OLACAK

Futbolda başarı elde etmek için bazı kriterlerin olduğuna dikkat çeken Eriş, "Bir takım şampiyon olmak istiyorsa atanınızla tutanınız iyi olacak. Futbolun kısa ve net özeti budur. Futbol basit bir oyun. Görülmesi en kolay oyunlardan ve herkesin fikir yürütebileceği bir oyun. Ben geçmişe dönük kimseyi eleştirmem. Eleştireceksem de onlar benim kardeşimdi. Neden böyle kurdun diyecek durumda değiliz. Bir şey yapılmış biz şu anda bunun değişimi için çaba sarf ediyoruz. Biz kendimize bir hedef koyduk. Kazanamadığımız 9 maça bakın oyunun tek hâkimi biziz ama sonuca yansıtamadık. Final anlamında skoru değiştirecek oyuncularımız yoktu. Maalesef geride kalan süreçte iyi bir takım değildik" dedi.

LİGİN İKİNCİ YARISI İLK YARI GİBİ OLMAYACAK

Ligin ikinci yarısında zamanın Manisa Büyükşehir Belediyespor lehine işleyeceğine inandığını ifade eden Eriş, "İkinci devre avantajlı olabiliriz. Önümüzde tabi ki 5-6 takım var. Ama bu takımların bütün hepsi bize gelecek. İçeride 9 maç oynayacağız. İçeride çok coşkulu bir tam oluşturacağız. Herkes şunu bilsin ki ligin ikinci devresi ilk devre gibi geçmeyecek. İnşallah bu kulübümüze daha önce yaşadıklarımızı yaşatabiliriz" diyerek sözlerini tamamladı.

Levent Eriş Samimi Ve Umutlu Konuştu

Levent Eriş Samimi Ve Umutlu Konuştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim