• BIST 9079.97
  • Altın 2323.531
  • Dolar 32.3714
  • Euro 34.8891
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Leblebili Kuru Pasta Üretildi

Leblebili Kuru Pasta Üretildi
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde uzun yıllardan bu yana pastane ve kafe işletmeciliği yapan Emre Kul, Tavşanlı ile özdeşleşmiş leblebinin tanıtımına...

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde leblebili kuru pasta üretildi.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde uzun yıllardan bu yana pastane ve kafe işletmeciliği yapan Emre Kul, Tavşanlı ile özdeşleşmiş leblebinin tanıtımına katkı olması amacıyla leblebili kuru pasta imal ederek müşterilerinin damak tadına sundu. Özel bir şekilde hazırlanan leblebili kuru pastanın yaklaşık 10 çeşidi bulunuyor.

Kuru pastayı üreten Ustalardan İbrahim Toplu, "Kuru pastalarımız için bütün leblebileri alıp kırarak un haline getiriyoruz. Farklı şekilde kuru pastalar içerisine katarak farklı çeşitler elde ediyoruz. Bütün leblebi, kırık leblebi ve toz haline getirdiğimiz üç çeşit leblebiden kuru pastalarımızı elde ediyoruz" dedi.

Ayyıldız Pastane ve Kafe İşletmecisi Emre Kul, "Tavşanlı'mızın meşhur leblebisinin tanıtımında biz de katkıda bulunmak isteyerek leblebili kuru pasta çeşitleri Ar-Ge çalışmaları ile imal ettik. 3-4 aylık çalışmalarımız sonucunda bunları ortaya çıkardık. Şu an için 43 çeşit leblebimiz var biz de bunlardan kırık, bütün ve toz leblebi ile pastalarımızda kullanıyoruz. Koko star, sade leblebili, çikolatalı, kırık leblebili, çatlak leblebili gibi 10 çeşit kuru pastalarımız var. Henüz yeni üretmemize rağmen müşterilerimiz bunlardan oldukça memnun" dedi.

Müşteriler ise leblebili kuru pastaları tadarak çok farklı ve güzel bir lezzet olduğunu, ağızda güzel bir tat bıraktığını söyleyerek memnuniyetlerini dile getirdiler. Leblebili kuru pastalardan tadan müşteriler, "Tavşanlının meşhur leblebisini kuru pasta ile birleştirilmesinden çok güzel bir tat elde edilmiş" dediler.

Leblebili Kuru Pasta Üretildi

Leblebili Kuru Pasta Üretildi

Leblebili Kuru Pasta Üretildi

Leblebili Kuru Pasta Üretildi

Leblebili Kuru Pasta Üretildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim