• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Leblebi Tavşanlı İçin ’Sarı Maden’

Leblebi Tavşanlı İçin ’Sarı Maden’
Kütahya'nın Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler TRT'nin düzenlediği belgesel yarışması için hazırlanan "Leblebi" konulu projeye röportaj verdi.

Kütahya'nın Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler TRT'nin düzenlediği belgesel yarışması için hazırlanan "Leblebi" konulu projeye röportaj verdi. Başkan Güler leblebiyi "sarı maden" olarak nitelerken, ilçede ülke geneline nam salmış büyük ustaların yaşadığını söyledi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, TRT kurumunun düzenlediği Belgesel Yarışması'nda jürinin beğenisine sunulacak çalışmada leblebi konusundaki görüşlerini dile getirdi. Tavşanlı için leblebinin Tunçbilek'te çıkartılan kömür kadar değerli olduğunu ve sarı maden olarak nitelendirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Güler, ilçede ülke geneline nam salmış büyük ustaların yaşadığını söyledi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Çorum mu, Tavşanlı mı? tartışmasına da farklı bir boyuttan yaklaşarak iki şehrin bir birinden ayırt edilemeyeceğini kaydetti. Başkan Güler "Leblebi konusunda ne Çorum'u Tavşanlı'dan, ne de Tavşanlı'yı Çorum'dan bağımsız değerlendiremeyiz. İki şehrin üreticileri arasında sıkı iş birlikleri var. Çorum pazarlama konusunda, Tavşanlı ise üretim konusunda çok iyi konumdadır. İstanbul'dan sonra 1850 yılından itibaren Tavşanlı'da üretimi yapılan leblebi biz yöneticiler için de kıymetlidir. Katıldığımız tüm fuar ve tanıtım etkinliklerinde Tavşanlı Leblebisini tanıtmaya, ülke genelinde bilinirliğini arttırmaya, insanları lezzetiyle tanıştırmaya çalışıyoruz. Açıkçası gittiğimiz her yerde Tavşanlı'nın leblebisini duymayan yok. Bu tür çalışmalarımız büyüyerek devam edecek" dedi.

Tavşanlı'nın Fransa'dan kalite ödülü alan ve patent sahibi bir ilçe olduğunu belirten Belediye Başkanı Mustafa Güler, üretici sayısına göre belirlenen meslek odası konusunda da Tavşanlı'nın tek olma özelliği ile dikkat çektiğini kaydetti.

Leblebi Tavşanlı İçin ’Sarı Maden’

Leblebi Tavşanlı İçin ’Sarı Maden’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim