• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Lebibe Vatansever: "Örtünmenin Amaçlarından Şaşıyoruz"

Lebibe Vatansever: "Örtünmenin Amaçlarından Şaşıyoruz"
Eğitimci Lebibe Vatansever, sözde Müslümanlara hitap eden dergilerdeki kapak görsellerini değerlendirerek, "Gençlerimiz ve bizler onları örnek almaya başladık....

Eğitimci Lebibe Vatansever, sözde Müslümanlara hitap eden dergilerdeki kapak görsellerini değerlendirerek, "Gençlerimiz ve bizler onları örnek almaya başladık. Medyanın tuzağına düşüyoruz. Örtünmenin amaçlarından şaşıyoruz" dedi.

Afife Hatun Kültür Evi'nde bu hafta "Moda, medya ve kadın" konuşuldu. Eğitimci Lebibe Vatansever moderatörlüğünde, kadın giyiminde moda ve beden ilişkisi, modern ve geleneksel giysilerin işlevselliği, modernleşme serüveninde modanın etkisi, moda ile ilgili dergi ve yayınlardan hareketle değişen yaşam kültürü hakkında detaylı bilgiler verildi.

Vatansever öncelikle seminerine modayı tanımlamayla başlayarak, modanın tarihi seyrinden bahsetti. Örnekler veren Vatansever, 18'inci yüzyılda başa peruk takıp ve pudralamanın moda akımı olarak başlamasından ve sonra toplumların benzeme arzularını anlattı.

Vatansever, "Zihniyetlerin, öğretilerin ve ideolojilerin temeli değer yargısıdır. Modanın kutsal değeri yoktur, kendi değerini kendi üretir" dedi.

"MEDYANIN TUZAĞINA DÜŞÜYORUZ"

"Kitle çekim gücü kişisel gelişimini tamamlamamış fertler için daha kuvvetlidir" diyen Vatansever, "Fransız Sosyolog Gustav Le Bonn ise bunu prestij olarak adlandırır. Prestijin karşı konulmaz bir otorite olarak nitelendirir. Moda da burada yapay prestijin elde edilmesini sağlıyor" dedi.

Medyanın bu anlamda etkisini daha çok gösterdiğini vurgulayan Vatansever, eskiden kadın ve günümüz kadını arasındaki farkları resimler ile katılımcılara gösterdi. Eskiden tesettürlü bir kadının duruşuyla şimdiki arasındaki farklarını anlatarak, bu farklara sebebiyet veren dergi ve sosyal mecralara değindi.

Sözde Müslümanlara hitap eden dergilerdeki kapak görsellerini değerlendiren Vatansever, "Gençlerimiz ve bizler onları örnek almaya başladık. Medyanın tuzağına düşüyoruz. Örtünmenin amaçlarını şaşıyoruz. Çanta tutuşumuz, tesettürümüz, giyimimiz değişti. Üretimciler reklam için servetler dökerken, artık biz reklam yapar hale geldik, yürüyen reklam panoları olduk" dedi. Bunların yanında eşyada moda, binalaşmalarda modadan da bahsedildi.

Lebibe Vatansever: "Örtünmenin Amaçlarından Şaşıyoruz"

Lebibe Vatansever: "Örtünmenin Amaçlarından Şaşıyoruz"

Lebibe Vatansever: "Örtünmenin Amaçlarından Şaşıyoruz"

Lebibe Vatansever: "Örtünmenin Amaçlarından Şaşıyoruz"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim