• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Lazerle Akne Tedavisi

Lazerle Akne Tedavisi
Dermatolog Dr. Yelda Terzioğlu, lazerle akne tedavisinde başarılı sonuçlar alındığını belirtti.

Dermatolog Dr. Yelda Terzioğlu, lazerle akne tedavisinde başarılı sonuçlar alındığını belirtti.

Ankara'da ve İstanbul'da güzellik yolculuğuna çıkan hemen her kadının yolunun düştüğü DR PLUS Klinikleri'nin Ankara Şubesi Medikal Direktörü Dermatolog Dr. Yelda Terzioğlu, son teknoloji lazer sistemlerinin kullanıldığı lazerle akne tedavisi hakkında bilgi verdi. Akneler, yani sivilcelerin ergenlik dönemindeki bireylerde daha sık görülmesine rağmen yetişkinlerde de oldukça sık karşılaşılabilen problemlerden olduğunu anlatan Terzioğlu, "Ciltte bulunan yağ bezlerinin normalden fazla yağ salgılamasıyla ortaya çıkan fazla yağın derideki foliküler kanalları tıkamasıyla akne oluşumu başlar. Deri üzerinde normalde pek çok bakteri yaşamaktadır. Normalde zararı olmayan bu organizmalar, tıkanan yağ kanallarından deri altına girdiğinde enflamasyona neden olurlar" dedi.

Ergenlik dönemi kişilerde hormonal değişimlerin dramatik olması sebebiyle yağ bezlerinden diğer insanlara göre daha fazla yağ salgılanmasının sıklıkla görülebildiğini anlatan Terzioğlu, "Ergenlik dönemi sivilcelenmenin temel nedeni de bu hormonal değişimlerdir. Bu dönemdeki bireylerin bir kısmında sivilcelenme problemi tıbbi yardım gerektirecek seviyelerde olabilmektedir. Çeşitli sistemik hastalıklar ve hormonal değişimlere sebep olan durumlar da ciltte akne problemlerinin ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir. Genetik yapı ve yağlı cilt tipi, stres, çeşitli ilaçlar, beslenme şekli, yağlı bazı kozmetik ürünler gibi etkenler de sivilce oluşumunda etken olabilecek faktörlerdir" diye konuştu.

Sivilcelerin tedavisinde öncelikle problemin kaynağının iyi belirlenmesi gerektiğini anlatan Dr. Yelda Terzioğlu, "Bunun ardından tedavi sürecinde ne gibi yaklaşımların kullanılabileceğini belirleyebiliriz. Çeşitli lokal veya sistemik ilaçların kullanılması, mezoterapi, peeling, cilt bakımı, akne izlerine yönelik mikroiğneleme yöntemleri gibi uygulamalar ve lazer sistemleri, akne sorunlarında çözüm amaçlı yapılabilmektedir. Lazer sistemlerinin yaydığı ısı enerjisiyle sivilcelerin kurutulması hedeflenmektedir. Lazerin enerjisi aynı zamanda deride akne oluşumuna sebep olan fazla yağlanmanın da önüne geçilmesini sağlar. Bu şekilde ileride tekrar ortaya çıkabilecek akne oluşumlarının da önüne geçilmiş olur" dedi.

Tedavinin planlanması için öncelikle akne probleminin altında yatan sebebin tespitinin yapıldığını vurgulayan Terzioğlu, şunları söyledi:

"Lazer yöntemine karar verildikten sonra işleme başlamadan önce cilt iyi temizlenir. Böylece lazer etkisini azaltabilecek kirlenme gibi durumlar ortadan kaldırılır. Ardından lazer atışları yapılarak sorunlu bölgelerin kurutulması yapılır. Uygulamanın kaç seans yapılacağı tamamen akne sorununun ciddiyetine bağlıdır. Ancak en az 4-5 seans yapılması gerektiğini söyleyebilmekteyiz ve bu seanslar yaklaşık 30 dakika kadar sürmektedir. Lazer sistemleriyle sivilcelerin yanı sıra akne izlerinin de yok edilmesi mümkün olabilmektedir. Bazı sivilceler, kişinin noktaları sıkması ya da enfeksiyon gibi nedenlerle iyileşme ardından iz bırakabilmektedirler. Bu izler için de lazer teknikleri uygulayıp başarılı sonuçlar alabiliyoruz. Lazerle akne tedavisi yapıldıktan sonra problemin tekrar etmemesi ve hedeflenen sağlıklı cilt yapısının devam ettirilebilmesi için cilde özen göstermek gerekir. Tekrarlamanın ortaya çıkmaması adına aşırı yağlı ve de baharatlı besinlerden uzak durulmalı, sağlıklı beslenmeye dikkat edilmelidir. Cilt düzenli olarak temizlenmeli, yağ ve makyaj kalıntıları deri yüzeyinden sıklıkla uzaklaştırılmalıdır. Ayrıca güneşten koruma da büyük önem taşır. Güneş ışınları, ciltte oluşan problemlerin ve ciltte yaşlanmanın en büyük sebeplerindendir. Özellikle cilt bakımı, sivilce sorunu olan kişilerin çok dikkat etmesi gereken bir konudur. Hangi ürünlerin kullanılacağı cilt bakımının en önemli noktalarından biridir. Biz özellikle hastalarımıza cilt tiplerine uygun medikal kozmetik ürünleri kullanmalarını öneriyoruz. Bunun anlaşılabilmesi için de kişinin cilt tipinin yapılacak cilt analizleriyle anlaşılması gerekmektedir. Ayrıca genel olarak sivilce ve akne sıkıntısı olanların özellike yağ bazlı değil su bazlı ürünleri tercih etmesi gerekmektedir. Bu ürünlerin günlük cilt bakımında kullanılması, derinin hep temiz tutulması mühimdir."

Terzioğlu, akne tedavisi yaptırırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda ise şunları söyledi:

"Biz tedavi sürecinin konunun uzmanı dermatolog doktorlar tarafından planlanmasını öneriyoruz. Aknelerden kurtulabilmek için en iyi tedavi seçeneğinin dermatolog doktorunuz tarafından doğru belirlenmesi, ciddi problemler için kombine tedavilerin doğru şekilde kararlaştırılması gerekmektedir. Kimi hastalarda sadece medikal ürünler ve cilt bakımı sorunu büyük oranda azaltabilirken, kimi hastalarda da lazer yöntemleri veya peeling gibi yaklaşımlar izlenebilir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim