• BIST 8766.62
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Lazer tedavisi genital estetik operasyonlarını kolaylaştırıyor

Lazer tedavisi genital estetik operasyonlarını kolaylaştırıyor
Kadınların son yıllarda özellikle doğum sonrası dönemde tercih ettiği genital estetik operasyonlarında lazer yöntemi öne çıkıyor.

Kadınların son yıllarda özellikle doğum sonrası dönemde tercih ettiği genital estetik operasyonlarında lazer yöntemi öne çıkıyor.

Kadınların daha güzel, iyi ve konforlu yaşam sürme isteğinin genital estetik operasyonlarına ilgiyi artırdığına dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Fuat Demirci, lazer tedavisi ile genital estetik operasyonlarının başarıyla yapıldığına dikkat çekti.

Muayene ortamında kısa süren, ağrısız bir işlem olan lazerle tedavide vajina dokusundaki destek dokusunun ve diğer dokuların uyarıldığını belirten Demirci, operasyonun dokuların kanlanmasının artması ve yenilenmesinin sağladığını vurguladı. Lazer ile tedavi yönteminin birçok genital estetik operasyonlarında da başarıyla kullandığını dile getiren Prof. Dr. Demirci, lazer yöntemi uygulanan genital estetetik operasyonları hakkında bilgiler verdi.

Genital daraltma ve yenileme yapılırken lazer kullanılarak dokular uyarılmakta ve etrafında destek dokuyu, damarlanmayı arttırarak vajinada daralma ve yenilenme meydana getirdiğini belirten Prof. Dr. Demirci, "Ağrısız bir işlem. İşlem kısa sürüyor. hastanın muayene bulgularına bağlı olarak birkaç kez uygulanıyor. Operasyon doğum sonrası ve menopoz döneminde etkili oluyor'dedi.

Ameliyatsız idrar kaçırma tedavisi

Ameliyatsız idrar kaçırma tedavisi hakkında bilgi veren Prof Dr. Demirci, "Hafif idrar kaçırmalarda ameliyata gerek kalmadan lazerle tedavi ediliyor. Lazer yöntemi sıkılaştırmanın yanı sıra mesane tabanının destek dokusunu da artırıyor" dedi.

Bazı kadınlarda genital bölge kendi cilt renklerinden daha koyu renkte olabildiğini söyleyen Prof.Dr. Demirci, "Bu deriye rengini veren pigmentlerin, bu bölgelerde fazla olmasından dolayı normal bir durum. Bu görünümden rahatsız olan kadınlar rengin açılması için hekime başvuruyor. Lazerle renk ağrı olmadan, anestezisiz olarak 3-4 seansta kolayca kalıcı olarak açılıyor" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Demirci lazer ile tedavileri şöyle sıraladı: "Büyük dudaklardaki katlantı ve yaşlanma etkisini ortadan kaldırma; anti aging amacıyla büyük dudaklar ve pubiste cilt altındaki destek dokusu lazerle artırılarak daha gergin ve genç bir görünüm sağlanıyor. Rugaplasti; doğum, cerrahi müdahale ve yaşlanma ile kaybolan ruga denilen katlantılar lazerle yeniden oluşturulabiliyor.Labioplasti; normalden uzun olan ve dışarı sarkan iç dudaklar kadınlarda önemli bir estetik kaygıya yol açıyor. Görüntü yanında at binme, bisiklet binme gibi durumlarda sorun oluşturuyor. Sık enfeksiyonlara yol açıyor. İç dudaklardaki bu durum kanama olmadan, dikiş atmadan lazerle normal hale getirilebiliyor.

Doğum lekeleri de lazerle tedavi ediliyor

Lazerle karında oluşan doğum lekeleri de tedavi ediliyor. Bu uygulamaların biri ya da birkaçı aynı anda muayenehane koşullarında uygulanıyor. 20 dakikada yapılıyor. Hasta ayaktan gelerek işlem yaptırıp gidebiliyor. Hastane veya klinikte yatmak gerekmiyor. Günlük hayatına dönebiliyor. 2 hafta cinsel ilişki önerilmiyor bu süre cerrahi ameliyatlarda en az 4 veya 6 hafta oluyor. Anestezi yani narkoz gerekli değil. Anestezi alması sakıncalı kişilerde alternatif tedavi yöntemi. Anestezi uygulanmadığı için anestezi komplikasyonları görülmüyor. Dokularda kesi yapılmadığı için doku kaybı ve kanama yok. Pansuman gerekli değil. Dikiş atılmıyor. Kürtaj veya kızlık zarı dikimi sırasında uygulanabiliyor. Başarı oranları ve hasta memnuniyeti üst seviyede. Genellikle tek seans uygulama yeterli, bazen ikinci seansı doktorunuz size önerebilir. Çalışıyorsanız öğlen yemek aranızda bile uygulama yapılabiliyor. Yan etki ve işlem sonrası komplikasyon yok.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim