• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

“Lazer Lıposuctıon” İle İnatçı Yağlardan Kurtulun

“Lazer Lıposuctıon” İle İnatçı Yağlardan Kurtulun
Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, vücudun belirli alanlarında birikmiş, spor ve diyetle bir türlü erimesi sağlanamayan inatçı yağlar için...

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, vücudun belirli alanlarında birikmiş, spor ve diyetle bir türlü erimesi sağlanamayan inatçı yağlar için en etkili ve son keşfedilen yöntemlerden birinin "lazer liposuction" olduğunu söyledi.

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, lazer liposuction konusunda önemli bilgiler aktardı. Dr. Bayçın yaptığı açıklamada, "Lazer liposuction yöntemine bakacak olursak vücudumuzun belirli alanlarında birikmiş, spor ve diyetle bir türlü erimesini sağlayamadığımız inatçı yağlar için en etkili ve son keşfedilen yöntemlerin ilk sıralarında gelmektedir. Bu teknikte ameliyat sırasında bu inatçı yağ fazlalıkları lazer ışınları verilerek ciddi şekilde ısınması sağlanarak sadece yağ hücreleri patlatılır ve eritilir. Tabii bunun için özel olarak tasarlanmış ve sadece hücrelerini etkileyen lazer kanüllerinden yararlanılır. Bu lazerler tarafından yayılan ısı o bölgedeki derinin de güçlenmesini ve pürüzsüz bir hal almasına yardımcı olan kollajen adlı maddenin üretimini de çoğaltır. Böylece daha pürüzsüz, ince ve sıkı bir beden şekli elde edilmiş olur" dedi.

"VÜCUTTA HANGİ BÖLGELERE LAZER LIPOSUCTION UYGULANABİLİR?"

Günümüzün en modern ve etkili tekniklerinden biri olan lazer liposuction yönteminin hangi bölgelere uygulanmasının iyi sonuçlar verebileceği hakkında da Opr. Dr. Nazmi Bayçın, "Lazer liposuction yöntemi ile kalça, bel, dış ve iç uyluk, yüz ve çene gibi çok sayıda bölgeye işlem yapılabilir. Aynı zamanda erkeklerde göğüslerde biriken yağlardan kurtulmak için de en etkili yöntem olarak kullanılmaktadır. Klasik tarzdaki liposuction yöntemi ile kıyaslandığında çok daha az riski vardır. Bu sebeple de vücudumuzun en hassas bölgelerinden olan boyun ve koltuk altı gibi alanlara rahatlıkla uygulanabilir. Kalça ve kol gibi yağların çok zor eridiği alanlarda vücutları daha estetik görünsün isteyen bayanlar için kesin çözümler üreten bir tekniktir. Aynı zamanda klasik liposuction yöntemine göre çok daha başarılı sonuçlar ortaya çıktığı için kullanımı gittikçe artmaktadır. Kimse artık klasik liposuction yöntemi ile ameliyat olmak istememektedir. Lazer liposuction yöntemi ile daha hassas bir şekilde çalışma imkanı mevcuttur. Küçük miktarlarda birikmiş olan yağlar bile bu yöntemle rahatlıkla lazer ışınları ile eritilebilmektedir. Böylece o bölge de daha düzgün bir şekle kavuşmuş olur. Lazer liposuction operasyonu sonrasında meydana gelen şişlik ve morluklar da klasik yönteme göre çok daha az seviyede olacaktır. Aynı zamanda bu yöntemle vücuda daha atletik bir görünüm sağlamak için karın, kol ve uyluk bölgesinden yağ alınabilir. Böylece çok daha sportif ve estetik bir görünüme kavuşmuş oluruz" diye konuştu.

"LAZER LIPOSUCTION KİME UYGULANABİLİR?"

Lazer liposuction operasyonu için kimlerin uygun olabileceği ile ilgili olarak Dr. Nazmi Bayçın şu bilgileri verdi: "Vücudumuzda bazı bölgelerde biriken yağlar estetik açıdan bakıldığında vücut şeklimizi oldukça bozar. Bu tür yağlanmaların olduğu bölgelerde ise diyet ve sporla maalesef çok fazla başarı elde etmek mümkün olmamaktadır. Bu sorunlu bölgelerde birikmiş olan yağları lazer ışınları ile eritmek çok iyi sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Bu yöntem aynı zamanda bölgesel olarak zayıflamayı isteyen insanlarda da başarılı sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Sadece vücutlarının belirli bölgelerinde yağlanma olan insanlar için rahatlıkla uygulanabilir. Ancak kilolu ve tüm vücutlarına dağılmış yağlanma mevcut olan insanlar için bu doğru bir yöntem olmaz. Lazer liposuction bir kilo verme aracı olarak görülmemelidir. Bu yöntemde amaç bölgesel olarak inatçı yağlardan kurtulmak ve vücudumuzu estetik olarak şekillendirmektir."

"OPERASYON NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR?"

Opr. Dr. Nazmi Bayçın gerçekleştirilen ameliyatla ilgili olarak da şunları kaydetti: "Lokal ya da genel anestezinin uygulanmasına operasyon yapılacak alan sayısı ve onların genişliğine göre karar verilir. Bu operasyondaki genel mantık bölgesel olarak oluşmuş inatçı yağların lazer ışınları ısıtılıp eritilmesi ve eriyen bu yağların çok ince kanüllerin yardımıyla vücudun dışına alınmasıdır. Lazer ışınları ile bu yağ hücreleri parçalanarak eridiği için dışarı alınmaları daha kolay şekilde gerçekleşmektedir. Uygulanan lazer ışınları sadece yağ hücrelerini parçalamakla kalmazlar. Bu sırada o bölgedeki kollajen ve elastan miktarının da artmasına neden olurlar. Bu maddeler ise cildin daha güçlü ve esnek olmasını sağlar. Tüm bu saydığımız nedenlerden dolayı klasik yönteme göre lazer liposuction için çok daha fazla talep gelmektedir. Lazer liosuction yöntemi ile ilgili olarak daha detaylı bilgiler elde etmek için "avrupaliosuction.com" adlı internet sitemizi de ziyaret edebilirsiniz. Burada aklınıza takılan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Aynı zamanda insanlardan gelen sorulara da hızlı bir şekilde cevap veriyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim