• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Lasik Ameliyatları Sadece Miyop Hastalara Uygulanmıyor

Lasik Ameliyatları Sadece Miyop Hastalara Uygulanmıyor
Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, halk arasında lazer operasyonlarının sadece miyop hastalara yapıldığı gibi yanlış bir algının bulunduğunu söyledi.

Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, halk arasında lazer operasyonlarının sadece miyop hastalara yapıldığı gibi yanlış bir algının bulunduğunu söyledi. Op. Dr. Asena, lasik ameliyatlarının miyopi ile birlikte hipermetrop ve astigmatta da başarıyla uygulandığına dikkat çekti.

Halk arasında "göz çizdirme" olarak bilinen ve göz bozukluklarının bıçakla giderildiği operasyonların bugün modern ve teknolojik lazer cihazlarıyla çok kısa sürede giderildiğini ifade eden Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, lasik ameliyatı hakkında bilgi verdi. Lasik ameliyatlarının miyopi ile birlikte hipermetrop ve astigmatta da başarıyla uygulandığına dikkat çeken Asena, "18-65 yaş aralığında, kırma kusuru dediğimiz görme bozukluklarını yaşayan kişilere uyguladığımız lasik operasyonunda, öncelikle kornea topografisi gibi birtakım özel tetkikler ile değerlendirme yapıyoruz. Eğer kişinin göz yapısı ve numarası uygunsa, lasik işlemini gerçekleştiriyoruz. Bunun için gözün en önünde yer alan saydam kornea tabakasının şekil ve kalınlık bakımından "excimer laser" için uygun olması gerekiyor" diye konuştu.

KİŞİLER ERTESİ GÜN NORMAL YAŞAMINA DÖNÜYOR

Yurt içi ve yurt dışından gelen birçok hastayı ameliyat sonrasında, gözlüksüz uğurladıklarını dile getiren Asena, "Kamuoyunda bıçaksız lasik olarak ifade edilen intralase (femtosaniye) lasik yöntemiyle, miyopi, hipermetrop ve astigmat gibi göz bozuklukları düzeltilebiliyor. Lasik olan kişiler, 10-15 dakikalarını ameliyat odasında geçirip 40-50 saniyede gerçekleştirilen lazer uygulamasıyla gözlüklerinden kurtuluyor. Hastalarımız, izin zamanı olduğu ve rahatça dinlenebildikleri için çoğunlukla yaz aylarını tercih ediyor. Bununla birlikte ameliyat için herhangi bir mevsim veya zaman sınırlaması yok" dedi.

Lasik operasyonunun ardından kişilerin ertesi gün normal yaşamlarına dönebildiğini aktaran Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, sadece ilk haftalarda darbeye maruz kalınabilecek agresif sporlardan uzak durulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Lasik Ameliyatları Sadece Miyop Hastalara Uygulanmıyor

Lasik Ameliyatları Sadece Miyop Hastalara Uygulanmıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim