• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Lapsekili Öğrencilerin Robotları Bursa’da Yarışacak

Lapsekili Öğrencilerin Robotları Bursa’da Yarışacak
Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde eğitim-öğretime devam eden Plevne Orta Okulu öğrencileri robot ve proje çalışması kapsamında Bursa'da yapılacak olan...

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde eğitim-öğretime devam eden Plevne Orta Okulu öğrencileri robot ve proje çalışması kapsamında Bursa'da yapılacak olan finallere hazırlanıyor.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde eğitim-öğretime devam eden Plevne Orta Okulu öğrencileri robot ve proje çalışması kapsamında Bursa'da yapılacak olan finallere hazırlanıyor. Okul Müdürü Kemalettin Kocaoğlu yaptığı bilgilendirmede, "Plevne ortaokulu öğrencileri geçen yıl ilk defa katıldığı, bilim kahramanları derneğinin organize ettiği ve dünyada yaklaşık 80 ülkenin katıldığı FLL( First Lego League) robot ve proje yapım etkinliğinde İstanbul "da bölge finalinde ilham verici takım olarak şampiyon olmuş, ilimizi ve ilçemizi İzmir'deki Türkiye finalinde temsil etme hakkı kazanmıştı. İzmir'de de büyük başarı gösteren öğrencilerimiz ilham verici takım ödülünü alarak Türkiye şampiyonu olmuştu. Bu yıl etkinliğe ikinci kez katılacak olan Plevne ortaokulu öğrencileri, danışman öğretmenleri Yaşar Bozdemir ile hazırlanıyor" dedi.

Bu yıl tasarladıkları robotun birçok görevi eksiksiz ve başarıyla yaptığını, etkinliğin proje ayağında ise okullarında ve ilçede ses getirecek projeler ürettiklerini kaydeden Bozdemir "Bu yıl ki proje teması "çöpe çözüm, çöple çözüm." Bu kapsamda ilk öncelikle bir atık belirleyip bunu nasıl değerlendirebileceğimizi düşündük. Atık olarak pet su şişelerini toplamayı hedefledik. Bunun için ilçedeki okullara geri dönüşüm kutuları koyarak pet şişeleri topladık. Daha sonra okulumuza, bu atıkları azaltmak için bir su arıtma tesisi kurduk. Pagder (plastik iş adamları derneği) ile görüşerek yuvaya dönüşen plastikler projesi kapsamında ilçemizdeki sokak hayvanları için barınak temin etmeyi amaçladık. Ayrıca ilçemize bu pet şişe atıklarının çöp olmadığını, değerlendirilebileceğini göstermek için sokak hayvanlarını beslemek için plastik atıklarla çalışan bir mama ünitesi kurmayı hedefledik. Bu projelerle ilgili bizden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen ve geçen seneki başarıda büyük katkısı olan belediye başkanımız Eyüp Yılmaz ile görüşerek yine maddi ve manevi destek sözü aldık ve projeleri hayata geçirmek için ilk adımları attık. Projelerimiz ve çalışmalarımızla ilgili ilçe Kaymakamımız Tahir Şahin'e bilgi verdik. Bize projelerimizde ve çalışmalarımızda her türlü destek vereceklerini söyleyerek öğrencilerimizi çalışmalarından dolayı tebrik etti. Umarız bu senede Bursa da ki bölge finalinde ilçemizi en güzel şekilde temsil ederek İstanbul da yapılacak olan Türkiye finaline katılmaya hak kazanarak okulumuzun, Lapseki'mizin ve Çanakkale'nin ismini en güzel şekilde duyuracağız" diye konuştu.

Lapsekili Öğrencilerin Robotları Bursa’da Yarışacak

Lapsekili Öğrencilerin Robotları Bursa’da Yarışacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim