• BIST 8884.22
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Lapseki devlet hastanesinde tatbikat

Lapseki devlet hastanesinde tatbikat
Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Lapseki Devlet Hastanesinde, "Hastane Afet ve Acil Durum Yönetimi" kapsamında masa başı tatbikatı...

Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Lapseki Devlet Hastanesinde, "Hastane Afet ve Acil Durum Yönetimi" kapsamında masa başı tatbikatı gerçekleştirildi.

Olası bir afet döneminde yaşanan evreler, yapılması veya yapılmaması gerekenler gibi birçok konuda HAP (Hastane Afet Planı) görevlilerinin teorik olarak bilgilendirilmesinin sağlanmasını amaçlayan tatbikata, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Bursa KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) Bölge Koordinatörleri Yıldız Yürek Bulut ve Semra Dalyan" da katıldı. Tatbikatta, olası bir Yangın senaryosu çerçevesinde ilgili birimlerin sorumlulukları, toplanma yerleri, müdahale birimleri ve olayın meydana geldiği ilk andan itibaren öncelik sırasına göre yapılması gerekenler gibi farklı hususlarda uygulanacak kriz yönetiminin afetlerdeki yönetim ve çalışma sisteminin senaryo üzerinden pratiğe dönüşümü canlandırıldı. Gerçekleştirilen tatbikat sonrası açıklama yapan Lapseki Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bekir Şahin, " Lapseki Devlet Hastanesi "Hastane Acil Durum ve Afet Planları Uygulama Yönetmeliği" uyarınca 2017 masa başı tatbikatını gerçekleştirdi. Hastaneler, yapıları ve işlevleri gereği tüm afetlerde hem direkt hem de en direkt olarak afet olaylarının içerisinde yer almaktadırlar. Afet ya da acil durumlarda, kurumların vereceği yanıtı standart hale getirmek ve böylece etkin bir şekilde mümkün olduğunca çok fazla sayıda kişinin tıbbi yardıma ulaşmasını sağlamak amacıyla bu tatbikatların önemi büyük. 2017 Masa başı aktivasyon tatbikatımızı bu gün gerçekleştirdik. 2017 Temmuz ayı içerisinde ise acil durum afet planlarına yönelik icra tatbikatımızı gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.

Lapseki devlet hastanesinde tatbikat

Lapseki devlet hastanesinde tatbikat

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim