• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Lağım temizliği sırasında enfeksiyon kaptı!

Lağım temizliği sırasında enfeksiyon kaptı!
İSTANBUL Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde taşeron işçi olarak çalışan Zafer Açıkgözoğlu, yakalandığı karaciğer rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti.

İSTANBUL Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde taşeron işçi olarak çalışan Zafer Açıkgözoğlu, yakalandığı karaciğer rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti.

Zafer Açıkgözoğlu için hastanede önünde eylem yapan yakınları ve mesai arkadaşları hastane yetkililerini suçladı. Zafer Açıkgözoğlu’nun kardeşi Emre Açıkgözoğlu, “Çok sağlıklı bir insandı. Lağım temizliği sırasında enfeksiyon kapmış. Karaciğeri iflas etmiş. Hakkımızı arayacağız. Ağabeyimin hayali bu hastanede kadrolu alarak çalışmaktı” dedi.

190820141650082486095_3.jpg

 

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde taşeron işçi olarak çalışan 26 yaşındaki Zafer Açıkgözoğlu’na iddiaya göre, geçen yıl çöp torbalarını boşaltırken eline enjektör iğnesi battı. Bu olayı dikkate almayan Zafer Açıkgözoğlu işine devam etti. Zafer Açıkgözoğlu’na amirleri tarafından acil servisin bodrum katında lağım sularını temizlenmesi görevi yerildi.

Lağım sularını temizleyen Zafer Açıkgözoğlu eve gittiğinde rahatsızlandı. Hastaneye kaldırıldı. Enfeksiyon kaptığı belirtildi. Hastanede yapılan testlerin ardından Zafer Açıkgözoğlu’na Hepatit B teşhisi konuldu. Doktorlar Açıkgözoğlu’na karaciğerinin iflas ettiğini söyledi. Aynı hastanede Açıkgözoğlu’na karaciğer nakli yapıldı. Tekrar rahatsızlanan Açıkgözoğlu, iki hafta kaldığı yoğun bakımda geçen Pazar günü hayatını kaybetti.

TAŞERON İŞÇİLİK ÖLÜM GETİRİR

Zafer Açıkgözoğlu’nun kendisi gibi taşeron işçi olarak çalışan arkadaşları saat 12.30 sıralarında Genel Cerrahi Bilimler binası önünde toplandı. Yaklaşık 100 kişilik işçi grubu, ‘Birleşe birleşe kazanacağız’, ‘Taşeron işçilik ölüm getirir’ diye slogan attı. İşçiler, ‘Taşeron çalışma yasaklansın’, ‘Taşeron çalışma ölüm getirir’ yazılı pankart taşıdı.

Zafer Açıkgözoğlu’nun bir yıl önce hastanede işe başladığını belirten HDP milletvekili Levent Tüzel, “Arkadaşımız burada işe yeni başladığında eline iğne batması sonucu hepatit mikrobu kapıyor. Daha sonra da kendi işi olmayan belediyenin yapması gereken temizleme işini yaptığı için hastalığı ilerliyor. Bir yıl içinde eriyip giden Zafer’i önceki gün kaybettik. Taşeron işçiliğin yasaklanması için mücadele ediyoruz. Taşeron işçilerinin iş ve can güvenliği olmadığı bir kez daha ortaya çıktı.” dedi.

Ağabeyinin hastanede işe başladıktan sonra kaptığı mikrop sebebiyle öldüğünü iddia eden kardeşi Emre Açıkgözoğlu, ”Çok sağlıklı bir insandı. Lağımın temizlediği çukura 3 kişi girmişler. Diğer iki kişinin ilaçla tedavisiyle kurtuldu. Ağabeyim ise öldü. Hayali bu hastanede kadrolu olarak çalışmaktı. Hakkımızı arayacağız” dedi.

İşçiler, yapılan konuşmaların ardından hastanedeki işlerine geri döndü.


 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim