• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Ladik’e Kırsal Kalkınma Desteği

Ladik’e Kırsal Kalkınma Desteği
İlçelerde tarım ve hayvancılığı geliştirmeyi hedefleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi, kırsaldaki desteklerine Ladik ilçesi ile devam etti.

İlçelerde tarım ve hayvancılığı geliştirmeyi hedefleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi, kırsaldaki desteklerine Ladik ilçesi ile devam etti.

Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı, arıcılığı, tarımı ve büyükbaş hayvancılığı artırmak ve yaygınlaştırmak için tohum ve polen tuzağı dağıttı.

Kırsaldaki rençperliğe yönelik desteklerini sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı, bu kez de Ladik ilçesindeki çiftçi ve hayvancıları sevindirdi. Üretici ve yetiştiricilerin taleplerini hızla yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, arıcıların polenleri rahatça toplaması için polen tuzağı, kaliteli bal üretilmesi için karabuğday ve büyükbaş hayvanların süt ve etlerinin verimli olması için silajlık mısır tohumu hibe etti.

Ladik Meydan Parkı'ndaki hibe tohum dağıtım törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı ile Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rasim Kaplan ile çiftçi ve besiciler katıldı.

Karabuğday ve silajlık mısır tohumu ile polen tuzağı dağıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, 6360 sayılı Yasa kapsamında Büyükşehir Belediyelerinin tarım ve hayvancılığa destek vermenin görevlerinden birisi olduğunu söyledi. Genel Sekreter Yardımcısı Arlı, "Biz de görev alanı içinde bugün Ladik'teyiz. Çam sakızı çoban armağanı misali çiftçilerimize bu ikramlarımızı yapıyoruz. Bunun amacı çiftçilerimizin gelirini biraz daha artırmak, bilimsel olarak tarımımızı güçlendirmek, güçlendikçe de ilimizde tarımsal üretimi artırmaktır" dedi.

Polen tuzağının arıcılara büyük fayda sağlayacağına inandığını dile getiren Arlı, "Ladik'te Samsun Arıcılar Birliği'ne üye 17 arıcımız var. Her birine 6 adet vermek üzere toplamda 102 tane polen tuzağı verdik. Bunun haricinde büyükbaş hayvancılığı desteklemek amacıyla silajlık mısır tohumu dağıtıyoruz. Bugünlerde ekmemiz gerektiğini söylediler. Bu tohumları da 30 üreticimize veriyoruz. Eğer hangisinden daha fazla verim alıyorsak takip edip verim alamadığımız bölgelerde desteği azaltıp verim aldığımız bölgelerdeki desteği artıracağız. Böyle bir yol izliyoruz" diye konuştu.

İlçede fasulye ve kesme çiçekçiliği de geliştirmeyi arzuladıklarına da değinen Sefer Arlı, "Fasulye üretimine destek verelim istiyoruz. Ama böyle bir talep bulamadık. Ladik ve Kavak fasulyesi önemli bir marka olmasına rağmen ilgi göremedik. Üretim yapmak isteyenleri tespit edersek destekler vermeye hazırız. Ayrıca Ladik, kesme çiçek bakımından önemli bir bölgesel potansiyel. Bu konuda yatırım yapmak isteyen olursa biz de destek vermek istiyoruz. Ladik ile Samsun'u bölgesel kesme çiçek merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda da faydalanmak istiyorsanız birlikte çalışalım. İPARD'ın destekleri var. Biz de destek olalım. Bu bölgeye ayrı bir dinamizm kazandıralım diye arzuluyoruz" şeklinde konuştu.

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı ise "Bu insanlar bizim için çok kıymetli. Geçen yıl ana arı dağımı yapıldı. Bu sefer de tohum ve polen tuzağı dağıtılıyor. Demek ki gerekli araştırmalar ve çalışmalar titizlikle yapılıyor. İnşallah ilçemiz arıcılarına, çiftçilerine ve hayvancılarına faydası olur. Biz bu çalışmalardan memnunuz. Bu sayının artmasını arzuluyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah güzel sonuçlar alırız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından çiftçi ve besicilere hibe karabuğday ve silajlık mısır tohumu ile polen tuzağı teslim edildi.

Ladik’e Kırsal Kalkınma Desteği

Ladik’e Kırsal Kalkınma Desteği

Ladik’e Kırsal Kalkınma Desteği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim