• BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Labioplasti ameliyatı

Labioplasti ameliyatı
Labioplasti ameliyatı

 

 

Labioplasti ameliyatı tıp dilinde labium minus denilen vulva küçük dudaklarının estetik olarak düzeltilmesidir. Vulva ise kadın genital organının tıbbi adıdır. İç dudak da denen labium minuslar çoğunlukla doğuştan, bazen de doğum veya travmalar sonucu yapısal özelliğini kaybeder. Görsel olarak kadını rahatsız eder. Aslanda sorun sadece görsel sıkıntı değildir. İç çamaşıra sürtünerek tahriş olması da önemlidir. Bunları biraz açıklayalım.

 

Labioplasti ameliyatı ile en çok doğuştan var olan küçük dudakların vulva dışına taşması yani normalden uzun olması durumunu düzeltiyoruz. Görsel olarak kadını mutsuz etmesi yanı sıra özellikle mayo ve bikinide kabarıklık yapması, sık sık tahriş olması dolayısı ile ağrı ve acıya sebep olması, enfeksiyona açık bir yapı olması en çok görülen şikayetlerdir. Normal doğum yapan kadınlarda görülebilen iç dudak sarkması yine labioplasti ameliyatı ile düzeltilir.

 

İç dudakların iç yüzeyi mukoza dediğimiz nemli kalması gereken bir dokudur. Dışarıda kaldığı zaman kuruyarak deri benzeri bir formata bürünür. Mukoza dokusu hassas bir dokudur. Dış yüzeye temas etmemesi gerekir. İşte bu yüzden dışarıyla teması teması kesmek için labioplasti ameliyatı tek çaredir.

 

Genital estetik veya cinsel estetik dediğimiz ameliyatlar grubunda en çok yapılan labioplasti ameliyatı lokal anestezi ile yapılabilir. Ancak, ağrı eşiği düşük veya çok hassas kişilerde genel anestezi de uygulayabiliyoruz. Sabah ameliyat yapılır akşama hasta evine gidebilir. Lokal anestezi ile yapılırsa operasyondan 1 saat sonra eve gönderebiliyoruz.

 

Labioplasti ameliyatı sonrası yan etki de dediğimiz komplikasyonlar pek görülmez. 1-2 gün adet kanamasının son günlerindekine benzer sızıntı tarzında kan lekeleri görülebilir. Zaten çok kanama olursa mutlaka doktorunuza baş vurmanız gerekir. Dikişler 1 hafta 10 gün içinde düşer. 10-15 gün küvet ve hamam ile havuz vs yasaktır. Bu sürede duş alınabilir. Ayrıca 1 ay süreyle cinsel ilişkiden uzak durmak gerekir.

 

Kaynak : http://www.defneerkara.com

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim