• BIST 9782.46
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Kyk’lı Gençler Tarih Ve Medeniyet Gezilerinde Buluşuyor

Kyk’lı Gençler Tarih Ve Medeniyet Gezilerinde Buluşuyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü, gençleri tarih ve medeniyet mirasımızla buluşturmak ve onlara tarih şuuru...

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü, gençleri tarih ve medeniyet mirasımızla buluşturmak ve onlara tarih şuuru kazandırmak amacıyla Anadolu, Çanakkale ve Balkanlar'a "Bir Günde Bin Yıl Tarih ve Medeniyet Gezileri" düzenliyor.

"Bir Günde Bin Yıl Anadolu" gezileri kapsamında 81 ilden 10 binden fazla öğrencinin katılımıyla Edirne, İstanbul, Bursa, Konya, Manisa, Kayseri, Amasya, Sivas, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve Erzurum'da Selçuklu ve Osmanlı dönemine tanıklık etmiş tarihi ve kültürel mekanlar ile eserler gezilecek. "Bir Günde Bin Yıl Tarih ve Medeniyet Gezileri"nin ilki 1000 öğrencinin katılımıyla 12 ve 19 Aralık tarihlerinde Konya'da gerçekleştirildi. Gezi kapsamında gençler Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri'nin 742. vuslat yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine de katıldı.

"Bir Günde Bin Yıl Tarih ve Medeniyet Gezileri"nin ikincisi ise 1000 öğrencinin katılımıyla 23-24 Nisan tarihlerinde Manisa'da gerçekleşecek. Gezi kapsamında gençler bu yıl 476.'sı düzenlenecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'ne de katılacaklar.

"Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezileri" kapsamında da 81 ilden 1000 öğrencinin katılımıyla Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulduğu topraklar Söğüt, Bilecik ve Bursa'dan başlayarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması sürecinde tarihi bir kavşak noktasında olan Çanakkale gezilecek.

"Bir Günde Bin Yıl Balkanlar" kapsamında ise 81 ilden öğrencilerin katılımıyla "Elveda Rumeli" yerine "Merhaba Rumeli" demek ve Evlad-ı Fatihan ruhunu yaşatmak için Yunanistan, Makedonya, Kosova, Sırbistan ve Bosna Hersek'te Osmanlı'ya ait dini, tarihi, kültürel mekânlar ve eserler ziyaret edilecek.

Öğrenciler arasındaki birlik-beraberlik ve kardeşlik duygularını geliştirerek tarihi mirasımızı geleceğe aktarmayı amaçlayan geziler, profesyonel rehberler eşliğinde gerçekleştirilecek.

Kyk’lı Gençler Tarih Ve Medeniyet Gezilerinde Buluşuyor

Kyk’lı Gençler Tarih Ve Medeniyet Gezilerinde Buluşuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim