• BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kyk’da Mobbing Sunumu

Kyk’da Mobbing Sunumu
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Balıkesir İl Müdürlüğü'nde "İşyerlerinde Psikolojik Taciz (Mobbing)" konulu sunum yapıldı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Balıkesir İl Müdürlüğü'nde "İşyerlerinde Psikolojik Taciz (Mobbing)" konulu sunum yapıldı.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Balıkesir İl Müdürlüğü'nde iş hayatında ortaya çıkan mobbing uygulamalarına yönelik sunum gerçekleşti. Balıkesir İl Müdürlüğü'nde yapılan sunumu Avukat Gülten Şahin gerçekleştirdi. Uzman Doktor Sedat Irgil'in de katkı verdiği seminere KYK İl Müdürü Yakup Dönmez, Şube Müdürleri, Yurt Müdürleri, memurlar ve çalışan personel katıldı. Avukat Gülten Şahin'in soru cevap şeklinde gerçekleştirdiği sunumda iş yerlerinde gerçekleşen mobbing'in tanımını yapıldı. Şahin sunumda yaptığı konuşmada, "Mobbing kelime anlamı olarak psikolojik taciz demektir. Türk Dil Kurumunun belirlediği karşılığı bezdiri demektir. Mobbing, işverenin işçiye karşı sistematik olarak uyguladığı düşmanca, ahlak dışı bir iletişim izlenerek ortaya çıkan bir nevi psikolojik terördür" dedi.

Mobbing'in iki türe ayrıldığını ifade eden Avukat Gülten Şahin, "Dikey; astın üste yada üstün asta yaptığı ve Yatay; aynı statüdeki kişilerin birbirlerine yaptığı" diyerek örneklerle mobbing'i anlattı. Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mobbing'e örnek verecek olursak şunları sayabiliriz. Yapamayacağı görevler vermek, yokmuş gibi davranmak, dışlanmak, haksız performans, haksız eleştiri, tehdit, alay edilme, toplantı ve davetlere çağrılmamak. Bir davranışın mobbing sayılabilmesi için üç kriter vardır. İşten çıkartma amacı, sistematik olması ve sürekli olması. Her insan hayat şartlarında mobbing'e uğrayabilir"

Uzman Doktor Sedat Irgil ise mobbing'in strese neden olacağını belirtti. Irgil, mobbing'e karşı mücadele edilmesini gerektiğini ifade ederek uzmanlardan destek almanın faydalı olabileceğini söyledi. Sunumun ardından söz alan KYK İl Müdürü Yakup Dönmez ise çalışan her insanın değerli olduğunu söyleyerek husumetle işlerin çözülemeyeceğini dile getirdi.

Dönmez, program sonrasında Avukat Gülten Şahin'e plaket ve çiçek takdimi yaparak sunum için teşekkür etti.

Kyk’da Mobbing Sunumu

Kyk’da Mobbing Sunumu

Kyk’da Mobbing Sunumu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim