• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

KYK Yurt Sonuçları ve Burs-Kredi Başvuru Tarihi Sorgulama Sayfası

KYK Yurt Sonuçları ve Burs-Kredi Başvuru Tarihi Sorgulama Sayfası
KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı. Şimdi ise gözler KYK Kayıtlarına ve KYK Burs-Kredi Sonuçlarına Çevrildi. KYK Yurt Kayıtları 1-5 Eylül Tarihlerinde yapılacak.

Bu tarihler içerisinde KYK Yurt Kayıtı yaptırmayan adaylar ya mazeretli kayıt tarihinde kayıt yapacaklar ya da bu adaylar yerine yedek adayları kayıt yapacaklar. KYK Burs Başvuruları ile ilgili bir açıklama henüz kyk tarafından gelmedi. Peki KYK Sonuçlarını Nasıl Öğrenirim? KYK Yurt Kayıt İçin Gerekli Belgeler Nelerdir? KYK Sonuçları Açıklandı mı? KYK Yurt Kayıtları Ne Zaman Yapılacak? KYK Yurt türleri ve ücretleri burada. KYK yurt ücretleri ne kadar, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait yurtlarda barınmak isteyen öğrenciler için yurt başvuru sonuçları açıklandı.
KYK Yurt-Burs-Kredi Başvuru Sonucu Sorgulama Ekranı - KYK Yurtkur 2014 Başvuru Sonuçları haberimizin detaylarında olacak...

KYK 2014-2015 Boş Kontenjanaları Nelerdir? KYK Yurt Depozito Miktarları Nedir? KYK Burs Miktarı 2014-2015 Yılı İçin Ne Kadar Olacak? KYK Başvuru Sonuç Saysanıa Nasıl Ulaşırım? KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? KYK Burs, kredi ve yurt başvuruları ne zaman açıklanacak? KYK Senuçları ve diğer herşey hurriyet.com.tr'de.

KYK Sonuçları dün açıklandı. Üniversite Kesin Kayıtlarının bugün başlaması nedeniyle dün KYK'nın sonuçları açıklaması bekleniyordu. KYK ise bekleneneni oldu ve KYK Yurt başvuru Sonuçları dün açıklandı. Öğrenciler Kayıt Sorgulama ekranında TC Kimlik Numarası, Baba Adı, Cilt No, Aile Sıra No, Sıra No gibi kimlik bilgilerini girerek KYK yurt Başvuru Sonuçlarına ulaşabilirler. KYK Kayıtları Üniversiteler ile aynı zamanda olup 1-5 Eylül Tarihleri arasında yapılmaktadır. Kayıt yapılmayan kontenjanlara ise yedek adaylar yerleşecektir. KYK-Yurtkur Yurt Başvuru Sonuçları

Kredi Yurtlar Kurumu yurt başvuruları başladı. Başvuruların başlaması ile birlikte öğrenciler KYK yurtlarını ve ücretlerini merak etmeye başladı. Resimli açıklamalar ve fiyatlar ile KYK Yurt türleri ve ücretleri burada. KYK yurt ücretleri ne kadar, kyk yurt türleri nelerdir, kyk yurt fiyatları aylık ne kadar, kyk yemek  fiyatları,kyk yurt ücretleri ve şartları, kyk yurt fiyatlar, kyk burs ve yurt fiyatları, Kredi Yurtlar Kurumu yurtları ile ilgili merak edilenlerin cevapları burada. KYK-Yurtkur Yurt Başvuru Sonuçlar
KYK SONUÇLARI AÇIKLANDI - SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDIĞI ANDA BURADA OLACAK

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ'TAN KYK YURT SONUÇLARI AÇIKLAMASI
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2014 -2015 eğitim - öğretim yılı için yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını bildirdi. Bakan Çağatay Kılıç, 119 bin 59 öğrencinin KYK’ya bağlı  384 yurda yerleştiğini açıkladı.

Bakan Çağatay Kılıç’ın açıklaması şöyle :
“2014 - 2015 eğitim - öğretim yılı için Bakanlığımıza 385 bin 326 geçerli yurt başvurusu yapılmıştır. Yapılan başvurularda 119 bin 059 öğrencinin 384 yurdumuza yerleştirme işlemini yaptık. Yerleşemeyen tüm öğrencilerimize yedek sırası verdik. 

 

Kayıt işlemleri 01 - 05 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak. Özel yetenek sınavıyla yükseköğretim kurumlarına girecek öğrenciler, artık yıl öğrencileri, lisans üstü öğrencileri ve yatay/dikey geçiş sınavı ile yükseköğretim programlarına girecek öğrencilerin yerleştirme işlemleri için 8 -15 Eylül 2014 tarihleri arasında başvuruları kabul edilecek ve yerleştirme işlemleri yapılacaktır.

Ek kontenjan ile bir yüksek öğretim programına yerleştirilecek öğrenciler için ise 25 – 30 Eylül 2014 tarihleri arasında başvuruları kabul edilecek ve yerleştirme işlemleri yapılacaktır. 2014 - 2015 eğitim öğretim yılının tüm öğrenci kardeşlerime hayırlı olmasını temenni ediyor ve hepsine başarılar diliyorum.”

2014-2015 ÖĞRENİM YILINDA YURTLARA KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLARIN DİKKATİNE
Kayıtlar 1 - 5 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarihler arasında kayıt yaptırmayanlar kayıt hakkını kaybedeceklerdir.

YURTLARA KAYIT SIRASINDA İSTENEN BELGELER
Önceliği olanlar için öncelik belgesi
Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf
Ebeveyni %40 ve üzeri engelli olanların tam teşekküllü hastaneden alacakları rapor
Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/dekontu
18 yaşından küçükler için Aile İzin Onay Belgesi
Aynı öğrenim döneminde yüksek öğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi(Kayıt tarihinden itibaren 1 ay içinde ibraz edilecektir.)

2014-2015 öğretim yılında Lisans Yerleştirme Sınavı'na girerek yurt içi ve KKTC'de ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri ile herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuru işlemleri tamamlandı. Yurt başvuru sonuçları, KYK'nın "www.kyk.gov.tr" internet adresinden öğrenilebilir.

119 BİN 59 ÖĞRENCİ KYK YURTLARINA YERLEŞTİ
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2014-2015 eğitim öğretim yılı için 119 bin 59 öğrencinin Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı 384 yurda yerleştiğini açıkladı. 2014-2015 eğitim öğretim yılı için 385 bin 326 geçerli yurt başvurusu olduğunu aktaran Kılıç, 119 bin 59 öğrencinin 384 yurda yerleştirme işleminin yapıldığını belirtti. Yurda yerleşemeyen tüm öğrencilere yedek sırası verildiğini ifade eden Kılıç, yurtlar için kayıt işlemlerinin 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacağını bildirdi.
      
Bakan Kılıç, özel yetenek sınavıyla yüksek öğretim kurumlarına girecek öğrenciler, artık yıl öğrencileri, lisans üstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler ile yurt içi ve yurt dışı eğitim programlarına katılacak öğrencilerin başvurularının 8-12 Eylül 2014 tarihleri arasında kabul edileceğini ve yerleştirme işlemi yapılacağını söyledi. 
      
Ek kontenjan ile bir yüksek öğretim programına yerleştirilecek öğrenciler için ise 25-29 Eylül 2014 tarihleri arasında başvuru kabul edileceğini ve yerleştirme yapılacağını belirten Kılıç, 2014-2015 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

KYK YURT DEPOZİTO ÜCRETİ NEDİR VE NE KADARDIR?
KYK yurtlarında öncelik her zaman kız öğrencilere verilmektedir.

KYK yurtlarına kayıt zamanında 176 Türk Lirası depozito ve ilk ayın ücretini peşin olarak ödemeniz gerekmektedir. Depozito ücreti yurttan ayrıldığınız gün size geri ödenmektedir.

Her sene öğrencilerin yemek destek burslarına kredilere ve yurt ücretlerine zam yapılmaktadır.

Öğrenciler KYK yurt ücretlerini düzenli olarak yatırmak zorundadırlar. Herhangi bir usulsüzlük yada ücret yatmadığı zaman öğrenci yurttan ihraç edilir.

Yurt ücretleri yaz aylarında da yatırılmaya devam edilmektedir.

KYK BURS MİKTARI 2014-2015 YILI İÇİN NE OLACAK?
2013-2014 Yılı için KYK Kredi ücretleri 300 TL'ydi. Bu yıl 2014 KYK Kredi miktarı 320 TL olarak belirlendi.

KYK YURT YEMEK ÜCRETLERİ
Öğrenciler yemek ücretlerini kendileri ödemektedirler fakat devlet her sabah kahvaltısı için 2.20 Türk Lirası ve her akşam yemeği için 4.50 Türk Lirası burs vermektedir.

KYK YURT TÜRLERİ NELERDİR?
Öncelikle KYK Yurtlarına bağlı 3 tür yurt bulunmaktadır. Genel Yurtlar, Yarı özel yurtlar ve özel yurtlar. Özel yurtların fiyatları şehirlere göre değişmektedir ve devlet yurtlarının fiyatlarının en az 3-4 katı fiyatlara sahiplerdir.

Genel yurtlar ve ücretleri 111 Türk Lirası olarak bilinmektedir. Genel Yurtlar fiyat olarak düşük fiyata sahip olmaları tabi ki daha düşük bir hizmete sahip olmalarından kaynaklıdır. Aşağıdaki resim temsili olup genel yurtları ithaf etmektedir.

Yarı Özel Yurtlar, yarı özel yurtlar genel yurtlara nazaran biraz daha nitelikli yurtlardır. Bu yurtların aylık ücretleri ise 180 Türk Lirası civarıdır

Özel yurtların fiyatları bulundukları yere göre değişmektedir. Fakat en düşük özel fiyatlı yurdun fiyatı dahi devlet yurtları fiyatlarının 3 katı kadardır.

2014 KYK BAŞVURULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
2014-2015 yılı kyk yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler yurt başvurularını yapıyorlar fakat öğrencilerimiz yurt sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağını merakla bekliyor..kyk yurt başvuru sonuçları ve yerleştirme duyurusu yine kyk tarafından başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra,üniversite kayıtları başlamadan önce yapılacak..

KYK başvuru sonuçları Gençlik ve spor Bakanlığı'nın açıklamasının hemen ardından burada olacak. KYK başvurularını kaçıran öğrenciler için ikinci bir hak tanınmayacak.

BURS/KREDİ BAŞVURUSUNU YAPTIM. SONUCU NASIL VE NEREDEN ÖĞRENECEĞİM?
Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler durumlarını Kurumumuz www.kyk.gov.tr sayfasından takip edebilirler.

"ÖNCELİKLİ" OLARAK BURS-KREDİ ALAN ÖĞRENCİLER KİMLERDİR?
Şehit çocukları,
Gazi çocukları,
Sosyal Güvenlik Kurumundan; malullük, vazife malullüğü veya harp malullüğü aylığı alanların kendileri ve çocukları ile vazife malulü aylığı bağlanması gerekirken ölenlerin çocukları,
Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı %40 ın üzerinde olduğu tespit edilen özürlü öğrenciler,
Anne ve babası vefat etmiş olanlar,
Lise ve dengi öğrenimlerini Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,
Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
Terör sebebiyle köyleri boşaltılanlar,
“Milli Sporcu Belgesi” almış amatör sporcular,
İlk yüze giren öğrenciler
öncelikli olarak burs almaktadırlar.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim