• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Kuzka’dan Sinop’taki Kurumlara Ziyaret

Kuzka’dan Sinop’taki Kurumlara Ziyaret
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı(KUZKA) Genel Sekreteri Ramazan Çağlar, Sinop'taki kurum ve STK'lara bir dizi ziyaret gerçekleştirerek yatırımlar hakkında...

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı(KUZKA) Genel Sekreteri Ramazan Çağlar, Sinop'taki kurum ve STK'lara bir dizi ziyaret gerçekleştirerek yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ramazan Çağlar ve Sinop Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berkol Alevli, gün içinde Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, gazete mensupları ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretlerinde Sinop'a yapılan yatırımlardan bahseden Ramazan Çağlar, "Kuruluşundan bugüne kadar ajansımızın Sinop'a sağladığı toplam destek tutarı yaklaşık 18.5 milyon TL'dir. Eş finansmanla birlikte düşünüldüğünde ilde harekete geçirilen kaynak tutarı 45 milyon TL civarındadır. Ajansımızın söz konusu desteklerinden ağırlıklı olarak ağaç ürünleri, imalat, tekstil, tuğla ve turizm sektörleri faydalanmıştır. 2011-2015 yılları arasında ajansımız tarafından Sinop'a sağlanan mali desteklere ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıdaki tabloda sunulmuştur. Buna göre ajansımızın mali destekleri ile Sinop'ta 72 proje desteklenmiş, Sinop'ta 493 yeni istihdam sağlanmış ve 36 yeni ürün geliştirilmiştir. Desteklerin sektörlere göre dağılımı ise şöyledir: İmalat sektörüne 14 milyon TL, turizme 600 bin TL, diğer sektörlere ise 300 bin TL" dedi.

Çağlar, KUZKA'nın 2016 Yılı Destek Bütçesi ile ilgili olarak ise, "Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, 2010 - 2015 yılları arasında kamu sektörüne ve özel sektöre yönelik uyguladığı hibe programları ile Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinden oluşan faaliyet bölgesine yaklaşık 70 milyon TL destek sağlamıştır. Eş finansmanlarla birlikte Bölgede harekete geçirilen kaynak büyüklüğü 120 milyon TL'ye yaklaşmıştır. Ajans yalnızca 2015 yılında toplam 23,5 milyon TL büyüklüğünde 50 adet KOBİ, 10 adet Altyapı, 1 adet Güdümlü ve 2 adet Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) projesini sözleşmeye bağlamıştır. 2015 yılında söz konusu projelere ajans bütçesinden aktarılan destek büyüklüğü 15 milyon 290 bin TL olarak gerçekleşmiştir. Yaklaşık 27,5 milyon TL büyüklüğündeki 2016 yılı bütçesinin 15 milyon TL'ye yakın bölümü kamu ve özel sektör kullanımına sunulan hibe desteklerine ayrılmıştır" diye konuştu.

Çağlar, ziyaretlerinde özellikle halkın KUZKA hakkında daha çok bilinçlendirilmesi için basınla ile ilgili çalışmalarına öncülük vereceğini sözlerine ekledi.

Kuzka’dan Sinop’taki Kurumlara Ziyaret

Kuzka’dan Sinop’taki Kurumlara Ziyaret

Kuzka’dan Sinop’taki Kurumlara Ziyaret

Kuzka’dan Sinop’taki Kurumlara Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim