• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Kuzeyin İçme Suyuna 5,2 Milyonluk Güvence

Kuzeyin İçme Suyuna 5,2 Milyonluk Güvence
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karasu ve Kocaali'ye hizmet verecek Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi yapım çalışmalarını...

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karasu ve Kocaali'ye hizmet verecek Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi yapım çalışmalarını inceledi. Proje ile ilgili SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş'ten bilgiler alan Başkan Toçoğlu, "Kısa süre önce Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin temelini atmıştık. Projemizde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin dört bir yanındaki altyapı yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Yeni dönemde de tüm ilçelerimizi sağlam altyapı ile buluşturacağız" diye konuştu.

Bölgede çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Toçoğlu, şu açıklamalarda bulundu;

"Yaklaşık 5,2 Milyon TL'lik yatırımla Karasu ve Kocaali'nin içmesuyu geleceğini garanti altına alıyoruz. Yaz aylarında Karasu ve Kocaali'ye bağlı mahallelerimizde zaman zaman yaşanan su yetersizliği ve bulanıklık ile ilgili sorunlar bu projeyle tarihe karışacak. İnşallah projemizin tamamlanması ile Karasu ve Kocaali ilçelerimizin içmesuyu geleceğini güvence altına almış olacağız. Yüksek bir bölgede tamamen suyu tüm cazibesiyle vatandaşlarımıza ulaştırılacağımız bir arıtma tesisi inşa ediyoruz. İfade ettiğimiz gibi Büyükşehir Belediyesi olarak; işimizin başındayız. Şehrimizin her noktasında vatandaşlarımıza temiz ve bol su ulaştırmak için gayret sarf ediyoruz. Yapılan çalışmaları yerinde görmek üzere arkadaşlarımız ile buradayız. Hem Kocaali hem de Karasu bölgesinde yaşayan hemşehrilerimize hayırlı olsun. Bölgede yapımını planladığımız ve kamuoyu ile ayrıntılarını paylaştığımız Çamdağı Baraj Projesi ile entegre olacak Şerbetpınarı Arıtma Tesisi, 3 bin 200 metrekare alan üzerine inşa ediliyor. En ileri teknolojiye sahip olacak tesiste 440 metreküplük içmesuyu deposu da bulunacak. Kuzey için entegre bir su yönetimi öngörüyoruz. İnşallah su yönetiminde örnek bir yaklaşımı Karasu ve Kocaali ilçelerimiz için gerçekleştirmiş olacağız. Kuzeyde su sorunu yaşayan mahalle kalmayacak."

Kuzeyin İçme Suyuna 5,2 Milyonluk Güvence

Kuzeyin İçme Suyuna 5,2 Milyonluk Güvence

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim